Hackere går i stigende grad efter danske virksomheder

Antallet af hackerangreb mod virksomheder er stigende. Det er blandt andet den type angreb, der kaldes ransomware, der rammer mange virksomheder.

Antallet af danske virksomheder, der udsættes for forskellige hackerangreb stiger, det fortæller Dansk Industri til TV 2 Lorry.

For tiden forsøger it-kriminelle i stort tal at kryptere data på danske virksomheders computere, med det formål efterfølgende at kræve løsepenge for at virksomheden kan få adgang til sine data igen.

Det er blandt andet med de såkaldte ransomware-angreb, som flere virksomheder stifter bekendtskab med. Ransomware krypterer data og kræver løsepenge. Udover at data krypteres, er der også risiko for, at de it-kriminelle overtager kontrollen med computeren, og kan bruge den efter forgodtbefindende.

Selvom det kan virke som den nemmeste løsning bare at betale for at få dekrypteret sine data igen, så advarer Henning Mortensen, der er chefkonsulent ved DI Digital, mod, at virksomheder vælger den løsning.

- Man skal ikke betale, for man kan ikke være sikker på at få en nøgle, der kan dekryptere ens data igen. Til gengæld kan man risikere at få en regning, der er dobbelt så stor, fordi hackerne kan se, at man er villig til at betale.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik