Hårdhændet behandling af hjemløse og tiggere på stationer

Private vagter skal skabe tryghed på S-togsstationerne ved at fjerne tiggere og hjemløse. Men vagterne er alt for hårdhændede, lyder kritikken.

I kampen for at få hjemløse og tiggere væk fra S-togsstationerne har DSB hyret private vagter. De skal skabe større tryghed for passagererne.

Men hos de hjemløses landsorganisation, SAND, mener formanden, Sten Rosenquist, at de private vagter er for hårdhændede, når de vil have tiggerne og de hjemløse til at forlade stedet.

- Jeg hører, at de bliver smidt væk nu for et godt ord. Simpelthen smidt væk. Og det er smidt væk, siger Sten Rosenquist til TV 2 Lorry.

Hos DSB forklarer chefen for forretningsudvikling, Aske Wieth-Knudsen, at flere kunder har henvendt sig, fordi de oplever hjemløse og tiggere som et tiltagende problem på stationerne. Men han beklager, hvis vagterne optræder hårdhændet:

- Det er jeg ked af at høre, for vi har gjort meget ud af at instruere vores vagter i, hvordan de skal gøre det her med ordentlighed og værdighed, siger Aske Wieth-Knudsen.

Alene i løbet af de første 14 dage med privat vagtværn blev 400 hjemløse og tiggere bortvist, skriver DR København. Et tal, som svarer til DSBs forventninger. 

De private vagtværn arbejder kun på perronerne. I togene bliver de hjemløse  og tiggerne bortvist af DSBs eget personale. Og de klarer opgaven bedre, lyder det fra de hjemløses organisation.

- De har en helt anden tilgang til mennesker. De har noget empati, og mange af dem ved også lidt om, hvor man så måske kunne gå hen, siger formanden for SAND, Sten Rosenquist.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere