Foto: Steen Brogaard

Afhopper afviser kritik - jeg kæmper for det jeg står for

Socialdemokraten Pernille Schnoors skifte til Alternativet møder kritik fra de tidligere venner i Socialdemokratiet.

-Jeg kan læse på Facebook, at min partifælle Pernille Schnoor skifter til Alternativet. Hvis hun efter under ét år i Folketinget, valgt af først medlemmerne og dernæst vælgerne i Nordsjælland, finder ud af, at hun ikke er sosse, bør hun nedlægge sit mandat.

Sådan lød den skuffede Facebook-kommentar fra socialdemokraten og folketingsmedlemmet Jeppe Bruus, da han i går hørte, at hans kollega Pernille Schnoor havde besluttet at melde sig ud af partiet - og ind i Alternativet.

Det er mindre end et år siden, den 49-årige politiker blev valgt ind i Folketinget i Nordsjællands Storkreds, og hun fortalte i aftes til Ritzau, at hun går, fordi hun ikke bryder sig om partiets linje.

-Jeg havde håbet, at Mette Frederiksen ville dreje partiet over i en mere humanistisk retning, men det er bare ikke sket, lød det.

Og Pernille Schnoor siger i dag til TV 2 Lorry, at hun ikke mener, hun skuffer sine vælgere.

-Jeg har fået mange positive tilkendegivelser. Jeg fastholder min politik, og det jeg er gået til valg på - det er sager, jeg kan gå videre med i Alternativet, siger hun.

Pernille Schnoor understreger, at et politisk mandat ifølge grundloven er personligt - det tilhører ikke et parti.

-Og jeg er skuffet over Socialdemokratiets retning, siger hun og henviser til smykkeloven, at det er blevet sværere for unge at få permanent opholdstilladelse, og at der blev skåret på ungdomsuddanelserne for at skaffe ressourcer til politiforliget.

Hendes kommende opgaver i Alternativet er ikke fastlagt, men hun håber at kunne arbejde videre med ungdomsuddannelser, folkeskolen og ældreområdet.

Pernille Schnoor er uddannet Cand. comm, og har tidligere været medlem af kommunalbestyrelsen i Hørsholm Kommune fra 2010 til 2015, hvor hun også var formand for børne- og skoleudvalget.

Med Pernille Schnoors indmeldelse har Alternativet nu ti folketingsmedlemmer.