Gymnasium vinder pris på 100.000 kroner som årets forskerskole

Birkerød Gymnasium har modtaget hæder for dets fokus på at styrke de naturvidenskabelige fag.

Smilene er i disse dage ekstra brede på Birkerød Gymnasium.

Tirsdag blev gymnasiet hædret med prisen som Årets Forskerskole ved den nationale finale i den naturvidenskabelige talentkonkurrence Unge Forskere.

Birkerød Gymnasium fik prisen for dets fokus på at styrke de naturvidenskabelige fag. Med prisen følger desuden 100.000 kroner.

Rektor på Birkerød Gymnasium HF, IB & Kostskole, Anders Kloppenborg, kalder prisen for en kæmpe håndsrækning.

- Det er en anerkendelse af det meget store arbejde, vi laver, men især en kæmpe anerkendelse af de lærere, der hver dag understøtter arbejdet med naturvidenskab.

- Vi arbejder på mange fronter på skolen og det giver klangbund, at det bliver bemærket. Det kan fastholde interessen og give yderligere incitament til at gøre en indsats fremadrettet, siger han i en pressemeddelelse.

Prisen gives af Hempel-DTU, som hvert år anerkender to almene gymnasier, som har gjort eller gerne vil gøre en særlig indsats for at styrke undervisningen i de såkaldte STEM-fag: Science, Technology, Engineering og Mathematics.

(Som et pilotprojekt har Birkerød Gymnasium undervist samtlige førsteårs-klasser i robotprogrammering. Det kan du høre mere om i indslaget nedenfor - artiklen fortsætter under videoen)

Som et pilotprojekt har Birkerød Gymnasium undervist samtlige førsteårs-klasser i robotprogrammering.

Anerkendes for bred indsats

I motiveringen for tildelingen anerkender Hempel-DTU gymnasiet for deres brede indsats, der både styrker talentudviklingen og undervisningen i STEM-fagene:  

“Birkerød Gymnasium HF, IB & Kostskole har et stærkt fokus på STEM-fagene igennem en lang række aktiviteter, blandt andet integrering af robotter i undervisningen, særlig fokus på matematik og deltagelse i mange konkurrencer. Derudover har de fokus på at inddrage kommunens folkeskoler i form af Master classes,” lyder det i begrundelsen.

Hempel/DTU Forskerskoleprisen gives hvert år til to gymnasier (øst/vest for Storebælt), der har fokus på talentudvikling, undervisning og nye aktiviteter i STEM-fagene. I Vest-Danmark vandt Thisted Gymnasium.

Et af kriterierne er, at gymnasierne skal bruge Unge Forskere som et af redskaberne til talentpleje.

Målet med prisen er at understøtte en udvikling, der er i gang eller som kan kickstartes af denne pris. Pengene kan anvendes dels til en investering til gavn for gymnasiet, dels til afholdelse af en begivenhed til yderligere fremme af STEM.

Udover det kontante beløb vinder begge gymnasier et besøg på DTU Lyngby samt besøg af DTU Scienceshow på deres skole.

TV 2 Lorry var med, da talentkonkurrencen Unge Forksere løb af stablen i Bella Centeret i København. Se mere i tv-indslaget nedenfor.

Fremtidens forskere dystede i talentkonkurrence i Bella Centeret. 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik