Gymnasium tilbyder juridisk hjælp til elever efter hackerangreb

Espergærde Gymnasium og HF indfører som et af de første gymnasier en juridisk hjælpepakke til elever, som er blevet krænket på nettet. Det sker i kølvandet på, at flere elever er blevet hacket på de sociale medier.

Facebook, Instagram og Snapchat.

Sociale medier er integreret del af de unges liv. Men på Espergærde Gymnasium og HF har sociale medier for flere unge ikke været lig med en fortrolig digital platform på det seneste.

På skolen har flere eleverne nemlig oplevet at få deres Facebook-profil hacket, så de pludselig ikke længere har haft kontrol over, hvad der blev lagt op i deres navn.

Derfor har Espergærde Gymnasium og HF iværksat et nyt tiltag, hvor elever kan få hjælp, hvis de er blevet udsat for græneoverskridende adfærd på nettet.

Det skal sikre, at eleverne får den hjælp, de har brug for. Det nye tiltag tilføjer en juridisk hjælpepakke.

quote Desværre er det sådan, at politiet ikke altid forfølger sagen, og vi synes kun, at det er ret og rimeligt, at eleverne ved, hvor de står

Thomas Lykke Pedersen, bestyrelsesformand for Espergærde Gymnasium og HF

Jurister hjælper eleverne

Det er skolens bestyrelsesformand, Thomas Lykke Pedersen, som står bag udspillet, hvor et samarbejde med Nordsjællands Politi, Red Barnet og Offerfonden er blevet etableret

- Desværre er det sådan, at politiet ikke altid forfølger sagen, og vi synes kun, at det er ret og rimeligt, at eleverne ved, hvor de står, siger Thomas Lykke Pedersen i en pressemeddelelse.

- Derfor har vi rakt ud til et hold jurister, der fremover vil bistå eleverne. Som gymnasium skal vi hele tiden udvikle os, så vi kan imødekomme de behov, der er, og vi vil gerne gå foran i kampen mod digital krænkelse.

Med det nye tiltag har skolen opbygget et beredskab, som kan træde til, hvis en uhensigtsmæssig situation opstår.

Helt konkret har skolens studievejledere været på en efteruddannelse, som gør dem i stand til at fungere som ressourcepersoner, der kan give eleverne råd og vejledning om, hvad man må og ikke må på nettet.

- Det er et præventivt initiativ, men skulle problematikken præsentere sig på EG, så er det vigtigt, at vi som uddannelsesinstitution er klar til at håndtere den bedst muligt. Vi er bevidste om, at vi har et ansvar som skole, og det er både et spørgsmål om dannelse og oplysning og om at beskytte de unge, siger rektor Henrik Boberg Bæch i pressemeddelelsen.

Umbrella-sagen har gjort et indtryk

Henrik Boberg Bæch påpeger desuden, at det ikke kun er ofrene, der skal have hjælp. Skolens tiltag skal også forebygge, at krænkelsestilfælde i det hele taget opstår.

- Vi oplever, at eleverne opsøger vores ressoursepersoner med spørgsmål om, hvorvidt de må dele et billede eller en video. Umbrella-sagen har gjort indtryk på dem, og mange er bevidste om ikke at træde over grænsen, siger rektoren med henvisning til den meget omtalte sag, hvor over 1.000 unge blev sigtet for at have delt en video med seksuelt og intimt indhold på nettet.

- Men de mangler oplysninger om, hvor grænsen går, og det hjælper vi dem så med. Det er både en samtale om etik og moral, men vi hjælper dem også ved at sætte dem ind de juridiske aspekter, altså hvad siger loven, siger Henrik Boberg Bæch.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik