Gymnasium hylder 3.g'er: Vinder flot pris for sin forskning

- Jeg er virkelig glad. Det har været den bedste kulmination på lang tids arbejde, lyder det fra ung forskerspirer, der i dag blev hyldet på sin skole.

På Frederiksberg Gymnasium satser de i høj grad på naturfag som matematik, fysik, kemi og biologi. Og det giver bonus.

For fjerde år i træk har en af gymnasiets elever vundet finalen i konkurrencen for såkaldte "forskerspirer", på Københavns Universitet.

I år var det Eskild Lauritsen fra 3.z, der vandt med projektet 'Guldnanopartikler til målrettet behandling af kræftstamceller' i den naturvidenskabelige kategori.

- Jeg er virkelig glad. Det har været den bedste kulmination på lang tids arbejde. Denne her pris er lidt som, når man ude i den rigtige forskerverden. Når man søger om penge til at lave et forsøg eller et eksperiment, så forklarer man, hvorfor det her eksperiment vil virke. Og derefter kan man gå ud og udføre forsøget. Det er det, jeg kan nu med prisen, siger Eskild Lauritsen.

Hyldet på skolen

Den unge gymnasieelev blev onsdag hyldet på Frederiksberg Gymnasium af både rektor og alle skolens elever.

Det er nemlig historisk, at et gymnasium vinder konkurrencen fire år i træk. Desuden er Eskilds projekt banebrydende og forventes at gøre en forskel på kræftområdet.

- Man kan behandle kræft på en ny måde, ved at bruge guldnanopartikler. Der bruger jeg både kemi, fysik og biologi til at finde frem til forskellige ting. Der bliver forsket rigtig meget på det her felt. Så jeg tror ikke, at der går ret lang tid, før man ser nye forskningsresultater, siger Eskild Lauritzen til TV 2 Lorry.

Storbror vandt samme pris

Han synes, at fysik og kemi er spændende og sjovt. Især når det kan bruges til noget så vigtigt som at forske i, hvordan man kan knække cancer.

- Det er et fag, som man kan bruge til at forstå en masse ting. For eksempel hvordan kroppen fungerer, og hvordan rent faktisk hele verden fungerer, tilføjer han.

Eskild Lauritzen store interesse for fyisk og kemi har han ikke fra fremmede. Hans egen storebror, som ligeledes har gået på Frederiksberg Gymnasium, vandt samme pris for tre år siden.

- Så vi er meget glade i familien, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik