Gymnasier tager afstand: Puttefest er et mareridt

Hovedstadsområdets gymnasier forsøger at skabe alternativer til Puttefesten i Dyrehaven - for at holde de unge væk fra den massive drukfest.

Formanden for Danske Gymnasier, Birgitte Vedersø, tøver ikke med at kalde den gigantiske "Puttefest" i Dyrehaven for gymnasiernes mareridt. For festens deltagere har det til fælles, at de er elever på gymnasierne - men samtidig har gymnasierne reelt ingen indflydelse på den vilde fest, hvor der for manges vedkommende indtages store mængder alkohol.

- Vi tager direkte afstand fra arrangementet i Dyrehaven. Og det er vigtig for os at få sagt, at det er et arrangement, der ligger uden for skolernes regi, forklarer Birgitte Vedersø, der ud over formandsskabet i Danske Gymnasier selv er rektor på Gefion Gymnasium i København.

Danske Gymnasier samarbejder med Sundhedsstyrelsen, og et af resultaterne af det samarbejde er en opfordring til gymnasierne.

- Der er sendt et fælles brev til skolerne, hvor vi opfordrer dem til at finde på aktiviteter, som er en del af introduktionsforløbet og som ligger samtidig med de andre fester, forklarer hun.

Skovtur i Kongens Have

På hendes eget gymnasium bliver der i morgen arrangeret en skovtur i den nærliggende Kongens Have. Elever i  2. og 3.G står for det som en slags ambassadører. Og alkohol er ikke tilladt.

- Det lyder måske som en spejderlejr, men det skal det altså også være, når det foregår i skolens regi. Vi har også været meget tydelige over for 2. og 3.G´erne om, at det ikke skal være dem, der kommer med opfordringer om alkohol, fortæller Birgitte Vedersø.

Skovturen skal være med til at fortælle de nye elever på Gefion Gymnasium, at det er en tradition på netop det gymnasium i et håb om, at den lokale tradition prioriteres højere end den vilde fest nord for byen.

Birgitte Vedersø siger, at der er tal, som viser, at danske unge generelt drikker lidt mindre end for få år siden. Til gengæld er der en gruppe, der drikker intenst.

- Jeg synes, at vi har et ansvar. Jo flere normer vi sætter om god stil, jo mindre bliver forbruget. Selvfølgelig overholder de unge ikke alle forbud, men hvis rammerne sættes, så falder forbruget. Generelt er det en fornuftig generation, der går i gymnasiet lige nu, fastslår hun.

Det store mareridt

Det er Birgitte Vedersøs opfattelse, at særligt gymnasierne i hovedstadsområdet er med på at arrangere alternativer til Puttefesten i Dyrehaven.

- Den er jo det store mareridt på skolerne her - så mange er opmærksomme på at skabe alternativer, siger hun.

Hun er selv mor - og lægger ikke skjul på, at hendes afstandstagen fra arrangementet i Dyrehaven er mere end rent professionelt.

-Det gælder for mig som skolemenneske, som rektor, som forælder og som borger.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik