Foto: TV2/Lorry

Gymnasier i København er overfyldte

28 af de 53 gymnasier i Region Hovedstaden har for mange elever, viser en optælling fra Undervisningsministeriet. Nu vil gymnasierne have, at undervisningsministeren skal ændre klasseloftet.

Rigtig mange unge søger på gymnasiet, og i hovedstadsområdet har knap hvert fjerde gymnasium optaget for mange elever i år. Dermed bryder de klasseloftet på maksimum 28 elever pr. klasse. Det skriver Berlingske.

28 af de 53 gymnasier i Region Hovedstaden har for mange elever, viser en optælling fra Undervisningsministeriet. På 16 af gymnasierne skyldes de ekstra elever dog særlige forhold, hvor klasseloftet kan fraviges. Men 12 gymnasier har i alt 52 elever flere, end de må have.

Det gælder blandt andet Ørestad Gymnasium, Frederiksberg Gymnasium og Rysensteen Gymnasium.

Gymnasier kan ikke rumme flere

På Ørestad Gymnasium er der i år 11 elever for mange i 1. g. dette skoleår. Elever som de angiveligt ikke får støtte til.

"Elever, der er erklæret uddannelsesparate, har retskrav på at blive optaget på et alment gymnasium. Og i år kunne vi simpelthen ikke stoppe flere elever ind på de københavnske skoler, selv om alle gymnasier tog flere elever, end de i første omgang havde regnet med og havde klasser til," forklarer rektor fra Ørestad Gymnasium Allan Kjær Andersen.

Nu vil ministeren se på reglerne for klasseloftet, skriver Berlingske.