Gymnasiepiger har fået smart idé, der kan redde bierne

Tre opfindsomme gymnasieelever fra Ballerup har kvalificeret sig til finalen i landsdækkende opfinderkonkurrence med forslag, der skal redde bierne.

Miranda Andersen , Amalie Tissera og Dia Rzygar fra 2.y på Borupgaard i Ballerup har fået en god idé, der kan redde biers liv.

Varroamiderne udgør en trussel mod bierne, når de sætter sig fast på kroppen af dem og flyver med fra blomsterne til bistadet. Når miderne kommer i bistadet spreder de sig, og kan i værste fald dræbe et helt bistad.

quote Det vil i hvert fald være meget bedre end at bruge syre eller pesticider

Miranda Andersen, elev i 2.y på Borupgaard i Ballerup 

I dag dræber man miderne ved hjælp af sprøjtemiddel. Men de tre gymnasieelever har udtænkt en ny metode: 

Klæbepapir med feromon. Feromon dræber nemlig miderne, mens bierne og honning ikke kommer noget til. Klæbepapiret kan derfor monteres i bistadet, så snyltende mider udryddes, når de kommer ind i stadet.

Den idé er så god, at de sikrede dem sejren i den regionale finale i opfinderkonkurrencen Science Cup. 

- Vi har læst artikler, der viser, at varroamiderne bliver påvirket af feromon, men vi ved endnu ikke i hvor stor en grad. Så det bliver spændende at se, hvordan det virker. Men det håber vi selvfølgelig, at det gør. For det vil i hvert fald være meget bedre end at bruge syre eller pesticider eller andre ting, siger Miranda Andersen.

Dermed er de tre piger fra Borupgaard nu kvalificeret til den landsdækkende finale i konkurrencen.

Endnu mangler de kløgtige gymnasieelever at få produceret en prototype. Men den er undervejs og skulle gerne være klar til finaletræffet.

Finalerne finder sted den 14. maj hos Ingeniørforeningen i København.

Kort nyt

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik