Gymnasiepiger brugt i lummer julekalender: Så fik Amalie nok

Julekalendere med billeder af gymnasiepiger på Instagram breder sig. Men nu er kalenderen med piger fra Roskilde Gymnasium blevet slettet.

Billederne var sådan set uskyldige nok.

Men de tekster og kommentarer, der blev føjet til billederne, var både sjofle og grænseoverskridende. Elever på Roskilde Gymnasium havde oprettet en julekalender på det sociale medie Instagram, hvor der i månedens første 24 dage skulle lægges et nyt billede af en af skolens kvindelige elever op.

Og de billeder trak en række ubehagelige kommentarer med sig.

Det var efter den 18-årige 3.G-elev Amalie Hauns opfattelse var slet ikke i orden.

quote Jeg blev forarget

Amalie Haun, elev, 3.G

- Jeg opdagede det, da der var lagt en tre-fire billeder ud, og jeg blev forarget. Men jeg vidste ikke helt, hvordan jeg skulle forholde mig, så jeg skrev til vores rektor, siger Amalie Haun til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Jeg skrev også til ham, at jeg ikke vidste, om det var overilet af mig, men jeg syntes ikke det var i orden - for i stedet for den slags kommentarer skal vi vel passe på hinanden.

Hun skev også et indlæg om sagen i dagbladet Politiken, for hun havde behov for at sige fra.

- Altså pigerne bliver jo gjort til objekter, og måske udvikler det sig, siger hun.

På Roskilde Gymnasium er rektor Henrik Nevers helt enig med den 18-årige kvinde.  Instagram-kalenderen var over stregen.

quote Tidligere var nettet det vilde vesten, og først nu er vi ved at få nogle regler på området. Her er digital dannelse vigtigt

Henrik Nevers, rektor på Roskilde Gymnasium

- Som ansatte forsøger vi jo også selv at holde øje med den slags. Men det er godt, når der også er elever, der kommer til os. Nogle af dem skriver - andre gange kommer de forbi. Og her var der ingen tvivl. Billederne er ikke grænseoverskridende - de er bare hentet ude på nettet - men kommentarerne var, så derfor valgte jeg at reagere, fortæller Henrik Nevers til TV 2 Lorry.

Han tog først kontakt til skolens elevråd, og dernæst tog han sagen op på en morgensamling, hvor han gav udtryk for, at kalenderen ikke var i orden.

- For det enkelte individ kan det her jo være grænseoverskridende, for det er sexistisk og nedladende, og det går ud over mennesker af kød og blod. Vi er en uddannelsesinstitution, siger han og forklarer:

- Og uddannelse handler også om dannelse, og så må der ikke ske den slags. Tidligere var nettet det vilde vesten, og først nu er vi ved at få nogle regler på området. Her er digital dannelse vigtigt.

Kort efter morgensamlingen blev billederne fjernet fra Instagram-julekalenderen. Det er Amalie Haun tilfreds med.

-Jeg er da glad for at have sagt fra på mit køns vegne, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik