Croissanter og kaffe erstatter alkoholen til gymnasiefest

150 ædru elever fyrede den i dag af på dansegulvet med røg og knæklys til gymnasie-morgenfest uden alkohol.

Højt musik, røg, knæklys og unge mennesker, der fylder dansegulvet. Det ligner en hver anden fest en fredag aften, men klokken er syv om morgenen, og det er gymnasieelever på Falkonergårdens Gymnasium, som fredag morgen er til morgenfest uden alkohol.

På 'bar-menuen' står der hverken Carlsberg, Mojito eller Gin og Tonic, men i stedet croissanter, juice og kaffe. Og det er noget, de unge gymnsaieelever godt kan leve med. 

quote Det er et meget godt fokuspunkt. Det er især godt, når der er så mange sportsatleter på denne skole.

Sofie Grundtvig, gymnasieelev, Falkonærgårdens Gymnasium, Frederiksberg 

- Jeg fik lige en croissant. Den smagte sgu meget dejlig. Det er sjovt at komme til fest, når man er træt en fredag morgen, siger Lukas Carl Svensson, der er gymnasieelev på Falkonergården på Frederiksberg. 

Det er muligt at feste uden alkohol

Formålet med festen er blandt andet at lære unge mennesker, at man godt kan have en god fest uden, at promillen nødvendigvis skal stige.

-Det handler om at arbejde med en anden festkultur på skolen - at man godt kan tage til fest uden at drikke alkohol, siger Frederik Ullerup, som er pædagogisk leder på Falkonærgårdens Gymnasium. 

I alt 150 elever og flere lærere var fra morgenstunden mødt op til festen, som startede fra klokken syv og sluttede af klokken otte, inden undervisningen begyndte.

- Det er et meget godt fokuspunkt. Det er især godt, når der er så mange sportsatleter på denne skole, siger Sofie Grundtvig, der er elev på skolen. 

quote Jeg tror, at vi gør det igen til foråret. Det fungerer rigtig godt at lade elever løse nogle sundhedsproblematikker. 

Frederik Ullerup, pædagogisk leder, Falkonærgårdens Gymnasium, Frederiksberg. 

Falkonergården er det gymnasie i Danmark med flest Team Danmark-elever. Skolen har omkring 420 elever fordelt på 40 forskellige idrætsgrene. De fleste elever har stor fokus på eliteidræt og går i Team Danmark-klasser, hvor uddannelsen tager fire år. 

Kan I godt gå til fest uden at drikke?

- Det kan vi sagtens, svarer Sofie Grundtvig. 

Eleverne motiverer hinanden 

Det er eleverne selv, der frivilligt har arrangeret morgenfesten, hvor de selv blandt andet har stået for kommunikation, indkøb og reklame. 

Ifølge Frederik Ullerup, som er pædagogisk leder på Falkonærgårdens Gymnasium, er det netop derfor, der er så stor opbakning omkring festen. 

- Det skal være elever, der gør det for elever. Så bliver det godt. Det har en hel anden effekt. Det er meget mere motiverende at være med selv, og der er meget større respekt, når det er ens klassekammerater, der har været med til at arrangere festen. 

Det er anden gang gymnasiet holder morgenfest, og hvis det skal være op til Frederik Ullerup bliver det ikke sidste gang. 

- Jeg tror, at vi gør det igen til foråret. Det fungerer rigtig godt at lade elever løse nogle sundhedsproblematikker. 

Festen er arrangeret i samarbejde med Frederiksberg Sundhedscenter og Kræftens Bekæmpelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik