Gymnasieelever punger ud i jagten på højere karakterer

Et firma, der sælger privatundervisning til gymnasieelever, oplever "eksplosiv vækst", lyder det.

Gymnasieelever betaler i stigende grad for at få en hjælpende hånd til de afsluttende eksamener, skriver Information.

Men den voksende efterspørgsel efter privat eksamenshjælp risikerer at skabe et A- og et B-hold blandt eleverne, advarer en gymnasierektor.

Andreas Weidinger driver virksomheden Lektiekonsulenterne, der under sloganet "Din vej til en bedre karakter" sælger privatundervisning til elever i landets gymnasier. Og forretningen går "ret godt", lyder det.

- Vi oplever en eksplosiv vækst, siger han og fortæller, at han i eksamensperioden har ansat 180 universitetsstuderende til at hjælpe gymnasieelever i nød.

Lektiekonsulenterne omsætter for mere end én million kroner årligt og har bredt sig til Aarhus og Odense efter at være startet i København for to år siden.

- Folk bliver mere og mere opmærksomme på, at dine gymnasiekarakterer er de vigtigste, du nogensinde vil få i din karriere, fordi de bestemmer, hvilken videregående uddannelse, du kan komme ind på, siger Andreas Weidinger.

På Rungsted Gymnasium vurderer rektor Mogens Hansen, at elever i stigende grad køber sig til hjælp, når de eksempelvis har 24-timers-eksamen.

Han er dog skeptisk i forhold til effekten og siger, at det ofte er penge ud ad vinduet.

- Jeg kender adskillige eksempler på, at elever har betalt for hjælp, og derefter leverer formfuldendte oplæg til eksamen. Men når lærer og censor efterfølgende spørger ind til elevens viden, falder hele korthuset sammen, siger Mogens Hansen.

- Men ærligt talt bryder jeg mig ikke om, at vi har et privat uddannelsessystem ved siden af det offentlige. Jeg synes, der i disse år sker en ghettoisering af svage og stærke grupper i uddannelsessystemet, tilføjer rektoren.

I Danske Gymnasieelevers Sammenslutning mener man, det er uheldigt, at elever køber sig til ekstra hjælp, skriver Information.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik