Foto: TV 2 Lorry

Gymnasieelever: Mere vejledning, tak!

Et nyt udspil til en gymnasiereform fjerner studieretninger, og det vil samtidig fjerne studerendes selvbestemmelse, siger deres organisation.

Det er mere vejledning til unge, der er brug for og ikke at fjerne ca. 350 studieretninger. Det siger Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, der er kritisk over for det udspil til en gymnasiereform, som regeringen fremlægger efter påske.

I følge Berlingske skal udvalget af studieretninger skæres ned, så der på landsplan på de tre gymnasiale uddannelser er knap 50 mod cirka 400 i dag.

- Det er enormt problematisk at skære så meget i antallet af studieretninger, fordi det medfører en ensretning af gymnasiet, siger Veronika Ahrensbøll Schultz, forkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning til Ritzau.

Ifølge undervisningsminister Ellen Trane Nørby, Venstre,  er dernærmest er tale om en labyrint af studieretninger. Og hun vil have antallet ned.

Men det fjerner nogle vigtige valg, mener Veronika Ahrensbøll Schultz:

- Det er farligt, fordi det fjerner de unges mulighed for selv at bestemme over deres uddannelse og over hvilke fag, de vil have, siger hun. Og Veronika Ahrensbøll Schultz vil hellere have mere vejledning end færre studieretninger. Tiden hos studievejlederen skal opprioriteres, mener hun.