Gymnasie tilbyder studentereksamen via nettet

Står det til Ørestad Gymnasium, vil en del af sommerens nye studerende ikke behøve at møde op i klasselokalet Fjernundervisning skal være en hjælp til de unge, som eksempelvis ikke kan komme op om morgenen

Fra august skal man kunne sidde i Paris, Toronto eller bare hjemme på sofaen, mens man følger med i tyskundervisningen på Ørestad Gymnasium. Her vil man nemlig indføre fjernundervisning, hvilket vil betyde et opgør med den mødepligt, som i dag er på landets gymnasier.
»Vi interesserer os ikke for, om eleverne er her, men om de når de mål, som bliver sat. For mig at se er det nødvendigt at være fleksible, hvis vi skal nå målsætningen om, at 95 procent af en årgang skal have en ungdomsuddannelse. Så bliver vi også nød til at tage hensyn til elever, som eksempelvis ikke kan komme op om morgenen,« siger Allan Kjær Andersen, rektor på Ørestad Gymnasium til metroXpress.
Går alt vel, vil gymnasiet kunne tilbyde fjernundervisning fra august i år. Som udgangspunkt skal en del af undervisningen stadig finde sted på gymnasiet, men der vil ikke være mødepligt, som vi kender det i dag.
»Det vil i teorien være muligt at tage alle tre års ungdomsuddannelse, mens man eksempelvis sad i Paris. Men det vil jeg ikke anbefale,« siger Allan Kjær Andersen, der understreger, at hver elev vil få tilknyttet en lærementor, som skal sikre tilknytning til skolen.
Et farvel til mødepligten vil samtidig også betyde, at den personlige kontakt mellem lærere og elever vil blive svækket. Men det handler om at se muligheder i den anderledes undervisningsform, siger Lars Birch Andreasen, der er lektor ved DPU og har forsket i fjernundervisning.
»Unge, der normalt er meget stille i klassen, kan have meget bedre mulighed for at komme på banen. Fjernundervisning er ikke en begrænsning, men en mulighed for at gøre tingene på en anden måde,« siger Lars Birch Andreasen til metroXpress.

Nødvendig med dispensation
I dag har gymnasierne mulighed for at omlægge en fjerdedel af undervisningen til virtuel undervisning som fjernundervisning. Yderligere omlægning kræver dispensation fra undervisnings-ministeriet som Ørestad Gymnasium er ved at søge.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik