Gummistøvledronning risikerer flytning

En ny afgørelse betyder, at modevirksomheden Ilse Jacobsen må flytte fra lokationen i Ålsgårde. Politikere vil udfordre afgørelsen og forhindre fraflytningen.

Restaurant, kurbad, gummistøvler og regnfrakker - alt sammen i Hornbæk. Det går godt for den kendte designer Ilse Jacobsen.

Men fremtiden kan se mørk ud for Hornbæk-designeren, efter Natur- og Miljøklagenævnet har vurderet, at den dispensation til landzonetilladelse for virksomhedens showroom og kontorlokaler på Holmenevej 31 i Ålsgårde, som Helsingør Kommune har udstedt, er ugyldig.

quote Jeg synes, at det er noget vrøvl, når nogen siger, at vi ikke holder os til loven

Peter Poulsen (soc.dem), medlem af Helsingør Byråd

Forud for kommunens afgørelse om en dispensation for landzonetilladelsen er naboen, der har stuehus blot 25 meter fra virksomheden, nemlig ikke blevet hørt i en partshøring. 

Derfor vil flere politikere fra Helsingør Byråds udvalg for teknik, miljø og klima nu udfordre den afgørelse, som klagenævnet har truffet.

Praktisk betyder det, at udvalget tirsdag aften vil stemme om, hvorvidt der skal udstedes en ny landzonetilladelse til virksomheden.

Det er dog faldet flere parter, heriblandt naboen til virksomheden, for brystet. Han mener nemlig, at loven er blevet sat ud af kraft i Helsingør Kommune, når de ikke retter sig efter Natur- og Miljøklagenævnet.

Den opfattelse deler Peter Poulsen, der er medlem af Helsingør Byråd for Socialdemokratiet, dog ikke.

- Jeg synes, at det er noget vrøvl, når nogen siger, at vi ikke holder os til loven. Vi gør jo bare det, som Natur- og Miljøklagenævnet beder os om, siger Peter Poulsen og fortsætter:

- De (Natur- og Miljøklagenævnet, red) siger, at landzonetilladelsen er ugyldig, fordi kommunen ikke har partshørt naboen. Så ved jeg godt, at de samtidig skriver, at vi skal gøre det indenfor lovens grænser, hvis vi vil udfordre afgørelsen. Men det mener jeg godt, vi kan. 

Han lægger ikke skjul på, at virksomheden har stor værdi for Helsingør Kommune.

- Jeg så nødigt en virksomhed af Ilse Jacobsens klasse flytte ud af kommunen. Det er en virksomhed, som betyder meget brand-mæssigt og arbejdspladsmæssigt i Helsingør Kommune og i Nordsjælland generelt, siger Peter Poulsen og tilføjer:

quote Jeg så nødigt en virksomhed af Ilse Jacobsens klasse flytte ud af kommunen

Peter Poulsen (soc.dem), medlem af Helsingør Byråd

- Hun har lager i Gilleleje, og det skulle ikke undre mig, hvis hun flyttede derop og ud af Helsingør Kommune, hvis hun oplever mange flere problemer.

Herunder kan du se et uddrag af Natur- og Miljøklagenævnets begrundelse for at gøre landzonetilladelsen ugyldig, som Peter Poulsen har lagt ud på Facebook i den verserende debat.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik