Gule trekanter virker over for bilister

En halvering af antallet af biler, der parkerer ulovligt. Det er den kontante gevinst, efter at Københavns Kommune sidste år malede gule trekanter på gader og stræder, oplyser DR København.

Derfor vil hovedstaden gerne udbrede trekanterne til hele landet.

Trekanterne viser bilisterne, at der er 10 meter til et kryds, og dermed må der ifølge Færdselsloven ikke parkeres tættere på. Og evalueringen af forsøget med servicemarkeringen af 10-meter reglen er meget positiv.

- Nu er det kun 25 procent, der parkerer ulovligt ved krydsene i København, hvor det før var 50 procent, siger områdechef Steffen Rasmussen fra Københavns Kommune.

Af de københavnere, der kender de gule trekanter, mener fire ud af fem, at trekanter hjælper dem med at overholde 10-meter reglen, og de der så stadig parkerer ulovligt, gør det længere væk fra krydset, end de plejede, viser evalueringen.

Københavns kommune vil derfor bede Vejdirektoratet om forlængelse af dispensationen til at male på vejen, men også kæmpe for at de gule trekanter kan udbredes til hele landet.

Det kræver dog, at definitionen af et vejkryds bliver skarpere. København har valgt kun at male trekanter i forhold til regulære vejkryds, men ifølge Færdselsloven kan 10-meter reglen også gælde for udkørsler f.eks. fra parkeringspladser. Men det skal fjernes, mener kommunen, som vil gå til Justitsministeriet med erfaringerne fra forsøget.

- Det vil hjælpe til at gøre færdselsreglerne enkle og til at forstå for os alle sammen. Jeg er sikker på, at ministeriet vil gå ind i en konstruktiv drøftelse med os, siger områdechef Steffen Rasmussen til DR København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik