Guldregn: Her tjener husejerne mest på boligsalget

I 2015 tjente husslægerne i gennemsnit 650.000 kr. mere, end den pris, som de købte huset for, og for dem der solgte en lejlighed var fortjenestens gennemsnit 400.000 kr.

2015 var et godt for dem der solgte en bolig i Hovedstadsområdet, men hvis man kigger nordpå til Hellerup bød 2015 på regulær guldregn, her var gevinsterne i millionklassen.

Hellerups husejere skummer fløden

I Hellerup blev husene i snit solgt til 3.194.000 kr. mere, end hvad de blev købt for, og naboerne i Charlottenlund kunne glæde sig over andenpladsen med et plus på 3.112.000 kr.

Sælgerne i Rungsted, Gentofte, Vedbæk, Holte og Virum fulgte ifølge Boliga lige efter, alle med kontante gevinster på over to mio. kr., mens Åbyhøj ved Aarhus stod for den højeste placering uden for hovedstadsområdet med knap 1,7 mio. kr. til hussælgerne.

Selvom gevinsten ved et boligsalg er høj, skal man ifølge Boliga-direktør Ricco Zuschlag tage højde for, at det koster mange penge at bo i ejerbolig.

- Der skal både betales ejendomsskatter og vedligeholdelse af boligerne, ligesom inflationen æder af beløbene over årene. Så selvom det er en god investering at eje en bolig over en længere årrække, er den reelle gevinst ikke så høj, siger han.

Hotte lejligheder i Frederiksberg C

På lejlighedsmarkedet er det sælgerne i postdistriktet Frederiksberg C, som fører inden prisstigninger i hovedstaden.

Her fik den gennemsnitlige lejlighedssælger 1.644.000 kr. mere, end hvad vedkommende selv gav for boligen, mens Hellerups lejlighedssælgere hentede 1.245.000 kr. hjem, og sælgerne i København K kunne notere et plus på 1.188.000 kr.

Uden for hovedstadsområdet løb Aarhus N's lejlighedssælgere ifølge Boliga med topplaceringen med et plus på 416.000 kr. i 2015.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Pernille Rosenkrantz-Theil

Minister i samråd om svigt på kostskole: Det må ikke kunne ske

Ventetid på køreprøver spreder sig til transportbranchen

playDaniel og Delshad sidder fast i deres uddannelse - venter måneder på lastbilkørekort

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere