Brugt cykeltøj fra professionelle sælger stort

Masser af cykelentusiaster vil have fingrene i Peter Sagans og Chris Ankers brugte tøj.

I disse dage kæmper professionelle cykelryttere sig gennem det varme Frankrigs bjergkæder og byer under årets Tour De France. 

Og selvom cykelrytterne sveder litervis af væske ud, så afholder det ikke cykelentusiaster fra at ville eje det aflagte tøj.

Det har man erfaret i den forholdsvis nye netshop ProOwnedCycling, der er stiftet af tre danske iværksættere. 

Virksomheden har masser af medvind, og på bare et enkelt år har man tidoblet salget af tøj og udstyr, der alt sammen kommer fra professionelle cykelhold. 

- Noget af det udstyr, vi modtager fra de store hold, er slet ikke blevet brugt, men andet udstyr har de store stjerner haft på. Det er super fedt, synes flere fans, forklarer medindehaver Casper Hillstrøm til TV 2 Lorry. 

De nuværende partnere i ProOwnedCycling er Oscar Bjørn-Rosager på 21, Casper Hillstrøm på 22 og Simon B. Pedersen på 26 år.
De nuværende partnere i ProOwnedCycling er Oscar Bjørn-Rosager på 21, Casper Hillstrøm på 22 og Simon B. Pedersen på 26 år.

Nemt for cykelholdene og fedt for fans

Butikken er, så vidt skaberne er bekendt med, den første af sin slags i verden, der udelukkende sælger second hand lycra fra professionelle hold. 

Idéen fik cykelrytteren Oscar Bjørn-Rosager tilbage i 2015, hvorefter han startede op året efter med vennen Casper Pedersen, der blandt andet har vundet EM-guld i linjeløb.

Netop baggrunden i professionel cykelsport er én af forretningshemmelighederne, som har ført til succes. Når man ikke kan hente sine varer hjem fra fabrikker og grosister, er det nødvendigt med gode forbindelser i cykelverdenen. 

- Det er meget anderledes end at drive en almindelig forretning, men det er også det, som giver det charme. Unikke varer giver nogle udfordringer, da vi ikke ved, hvad vi har eller får af leverancer, men det er gået rigtig godt, siger Casper Hillstrøm. 

- Cykelholdene sælger det til os, fordi det er nemt for dem. Vi tager det hele, og så sorterer vi det bagefter. Cykelholdet er ikke sat i verden for at sælge, så den klarer vi. De undgår reklamationer, og samtidig bliver varerne genbrugt, hvilket er godt for miljøet, siger han.

Noget af det tøj og udstyr, som sorteres fra, sendes til Afrika i stedet. Tanken bag virksomheden er nemlig, at intet, som kan bruges, skal smides ud. 
Noget af det tøj og udstyr, som sorteres fra, sendes til Afrika i stedet. Tanken bag virksomheden er nemlig, at intet, som kan bruges, skal smides ud. 

Største scoop er en cykelhjelm

De tre iværksættere har regnet sig frem til, at deres salg sammenlagt har sparet kloden for 6,2 millioner liter vand, da der bruges omkring 2.700 liter til at producere én ny trøje. 

De forhandler blandt andet tøj fra holdene Tinkoff Saxo, Team Leopard, Virtu Cykling og Team Garmin Sharp. Og så har de solgt tøj, som er lavet til verdensstjerner som Rafel Majka og Peter Sagan. 

- Et af vores største scoops er Chris Anker Sørensens tøj, fra dengang han blev Danmarksmester. Og så har vi også et sæt liggende, som Michael Mørkøv har kørt VM i, siger Casper Hillstrøm og tilføjer:

- Så har vi fået den hjelm, som Andy Schleck havde på i 2010, da han tabte på sidste enkeltstart til Alberto Contador i Tour De France. Producenten har skrevet "Go Andy! Go go!" i den. Det er så fedt, så den bliver altså nok liggende på vores kontor. 

Andy Schleck og Alberto Contador havde flere drabelige kampe under Tour De France i 2010. Her ses de på 16. etape.
Andy Schleck og Alberto Contador havde flere drabelige kampe under Tour De France i 2010. Her ses de på 16. etape.
Foto: Nils Meilvang - Ritzau Scanpix

Lander aftale med Bjarne Riis

Udstyr som cykelhjelme, reservedele og hele racercykler er iværksætternes kommende satsning i butikken, der ellers har fokuseret på tøj. 

- Vi kan ligeså godt tage det hele. Noget af det er jo slet ikke brugt, og det er virkelig topkvalitet. Vi solgte vores første cykler i denne måned. Vi satte syv til salg, og vi fik solgt de første fem af dem på få timer, siger Casper Hillstrøm.

Desuden har de lavet en aftale med Bjarne Riis' kvindelige cykelhold, så de kan udvide kundebasen til også at gælde sportsglade kvinder.

Om der kommer varer fra dette års Tour De France, må tiden vise, lyder det. Men mon ikke chancerne er gode. 

De nuværende partnere i ProOwnedCycling er Oscar Bjørn-Rosager på 21, Casper Hillstrøm på 22 og Simon B. Pedersen på 26 år. Casper Pedersen har måttet hellige sig sin karriere på selve cyklen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik