Guldgrube under landbrugsskole

Roskilde Tekniske Skole har netop sat Lyngby Landbrugsskole til salg. Under skolen er der grus for over 500 millioner kroner, og den dag der bliver givet tilladelse til udvinding, vil Roskilde Tekniske Skole have del i de mange millioner, skriver Dagbladet Roskilde.

Roskilde Tekniske Skoles økonomiske fremtid kan vise sig at være langt mere gylden, end den er for landets øvrige uddannelsesinstitutioner. For undergrunden under Lyngby Landsbrugsskole sydvest for Roskilde, som Roskilde Tekniske Skole netop har sat til salg, er fyldt med grus. Den anslåede værdi af de omkring 750.000 kubikmeter grus under skolen er på over 500 millioner kroner.
Og de mange millioner af kroner vil Roskilde Tekniske Skoles direktør Per Lykke Christensen sikre sig en del af den dag, der bliver givet tilladelse til at udvinde grus under Lyngby Landbrugsskole.
- Og den dag kan komme hurtigere end forventet, vurderer direktøren.
Danmark netop har indgået en aftale med Tyskland omkring byggeriet af en fast forbindelse fra Danmark til Femern i Tyskland. Et sådant brobyggeri vil øge behover for grus ganske betydeligt.
- Vi har sat skolen til salg nu, men salget skal skrues sådan sammen, at den dag, der måtte blive givet en gravetilladelse, så skal en del af indtægterne fra grusudvindingen tilfalde Roskilde
Tekniske Skole. Man kan sige, at hvis gevinsten kommer ud, så skal vi have en del af gevinsten, siger Per Lykke Christensen.
Han forklarer, at Roskilde Tekniske Skole i forbindelse med salget af Lyngby Landbrugsskole i pricippet bare flytter aktiviteterne fra skolen, som ligger på Ledreborg Allé, til Roskilde Tekniske Skoles afdeling på Køgevej i Roskilde. Her skal der nu opføres en helt ny skole, som modsvarer den nuværende kapacitet på Lyngby Landbrugsskole.
- Vi forventer samtidig, at provenuet fra salget gør det muligt for os at modernisere forholdene i vores afdeling i Høng. Men det er klart, at hvis vi pludselig får en masse indtægter, ud over hvad det helt almindelige salg af Lyngby Landbrugsskole giver, så åbner det en masse muligheder for at investere i vores
uddannelser inden for landbruget, siger Per Lykke Christensen.
Roskilde Tekniske Skole fusionerede sidste år med Landbrugsskolen Sjælland, som bestod af Lyngby Landbrugsskole og
Høng Landbrugsskole.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik