Guide til stoffer uddeles under Distortion

I denne uge fylder Distortion Københavns gader med musik. Samtidig udgiver magasinet "Illegal" en festivalguide om musik og stoffer.

Guiden skal klæde unge, musikglade mennesker bedre på, hvis de vælger at afprøve stoffer sammen med musikken.

Mens Sundhedsstyrelsen og en række store danske musikfestivaler forsøger at overbevise koncertgængerne om, at euforiserende stoffer og musik ikke hører sammen, så vælger magasinet "Illegal" en helt anden vej i diskussionen om unges brug af narkotika.

Under musikfestivalen Distortion udkommer "Illegal" med en guide til, hvordan man som ung og nysgerrig musikelsker bedst håndterer en række forskellige stoffer lige fra cannabis og alkohol til LSD og kokain.

Det sker i erkendelse af, at musik og stoffer ofte netop hører sammen.

- Forbud og skræmmekampagner har alle dage vist sig at være en rigtig dårlig model, hvis man vil nå de målgrupper, der ønsker at indtage stoffer sammen med musikken, ligesom en række af verdens største musikere fra Paul McCartney til Snoop Dogg.

- Musik og stoffer hører ofte sammen, og vi mener, at der er mere brug for praktiske råd end løftede pegefingre", siger Michael Lodberg Olsen, der er social iværksætter og redaktør for "Illegal".

Grundlovsdag den 5. juni har Folketinget bedt Distortion om at arrangere folkefest omkring Christiansborg. "Illegal" er inviteret med og benytter lejligheden til at udgive festivalguiden og slå et slag for afkriminalisering af stofbrugere.

- For fire år siden indførte lokale græsrødder på Vesterbro et mobilt fixerum for at gøre op med den visionsløse danske narkotikapolitik. I begyndelsen var de fleste politikere skræmt over initiativet og krævede det lukket.

- Men i dag er alle partier glade, og de kunne ikke drømme om at lukke fixerummene, som har reddet over 300 mennesker fra overdoser, siger Michael Lodborg Olsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik