Guide: Hyggelige aktiviteter i vinterferien

Så er der dømt vinterferie, og børnene skal ikke i skole. Her kan du se et udvalg af hyggelige og sjove aktiviteter i ferien.

Der er masser af børnevenlige aktiviteter på programmet i hovedstadsområdet i vinterferien. 

Nedenfor er en række forslag til aktiviteter i København fra Børn i Byen.

Vi har også samlet et bredere udsnit, der dækker mere af hovedstadsområdet. Det kan du se på det interaktive kort længere nede på siden. Klik på de røde markører på kortet for at læse mere.

Vi ønsker alle en rigtig god vinterferie! 

Besøg Storm P. Museet og bliv inspireret af Theodor Kittelsens troldemalerier i museets særudstilling og skab din egen trold af sten, grene, filt og garn. For børn på 6-12 år tirsdag, onsdag eller torsdag. Gratis for børn.

Politimuseet kan I få afprøvet jeres evner som efterforskere, når en drabssag skal opklares. Se hvem der er den bedste efterforsker i familien, når I skal løse ”Mordgåden – sagen genåbnet” (8-13 år) eller ”Mysteriet om hundetyven” (6-10 år). Mandag-lørdag i uge 7.

Vær kreativ med klodser og byg løs i et slaraffenland af LEGO, når Bella Center igen i år indtages af LEGO World. Lær at kæmpe som en Jedi-ridder i Star Wars Jedi Academy, se en LEGO brandbil i fuld størrelse eller gennemfør en LEGO Friends’ aktivitetsbane. Den 18.-21. februar.

Få dine sanser vækket, mens du leger på en stor blå sky til lyde af stemningsfuld drømmende musik. Valby Kulturhus viser 16.-20. feb. den spændende sanseudstilling UTOPIA for de 4-12 årige. Den 16.-18. feb. kan I deltage i en workshop, hvor I skaber jeres egen utopiske 3D-drøm! Entré 20 kr. til udstillingen og/eller workshop.

Har dit barn en skuespiller i maven? Smut forbi Rundetaarn, hvor der er workshops ledet af Anemone teatret torsdag-lørdag. Alle børn der vil prøve Anemone teatrets flotte kostumer og skabe sjove karakterer på scenegulvet er velkomne. 25 kr pr. barn. Tilmelding er nødvendig.

Tag med på SkovSjov på Amager Fælled. Her byder to naturvejledere velkommen til byfamilier, der gerne vil ud i naturen. Væk fra stien, ind i krattet. I får masser af inspiration til leg og samvær i den friske luft. Torsdag-søndag. For børn på 4-8 år og deres forældre. Det ’ gratis – men husk tilmelding.

Kom tæt på dyrelivet under havets overflade. I vinterferien kan I på Den Blå Planet udforske havets lyde, prøv fx at lave jeres eget naturinstrument og spil koncert sammen med en jazzmusiker. Eller lyt til særlige lydfortællinger, der afslører fiskenes overraskende lyde.

Hos Visit Carlsberg er der fokus på heste: Se hestene blive striglet og få det fine seletøj på, kom med på hestevognstur og hør historien om hestene på Carlsberg på en guidet tur. I kan også gå på skattejagt og ae hestene på mulen.

SMK har tapetseret 120 km2 af museets vægge med tykt, hvidt papir og fundet maling, udklip fra bøger og blade, pensler, stempler og farvekridt frem. Nu venter de bare på nogen, der har lyst til at slippe deres fantasi løs, så der kan blive skabt et gigantisk værk! Gratis. Hver dag i vinterferien.

Palmer, bambus, Chai og farverige sarier. Dansk Arkitektur Center omdannes til et byggeværksted inspireret af den indiske arkitektvirksomhed Studio Mumbai. To gange dagligt hver dag i vinterferien kan børn deltage i byggeworkshoppen og bygge Indiens arkitektur i KAPLA (træ og minimursten).
 

{

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik