Gry har skabt Europas største velkomstfest for flygtninge

Lørdag bliver flygtninge budt velkommen til Danmark med både fest og jobsamtaler i Forum.

Kom til Europas største velkomstfest for flygtninge.

Sådan lyder budskab i de invitationer, som Gry Ravn har været rundt med på regionens asylcentre – skrevet på fem forskellige sprog.  

quote Når vi føler os velkomne som mennesker, så vil vi også gerne bidrage til samfundet.

Gry Ravn

Lørdag går det endelig løs. Her kulminerer over et halvt års forberedelser, når Forum slår dørene op for det arrangement, som Gry Ravn har og 50 andre frivillige har stablet på benene.  

Håbet er, at mindst 1500 flygtninge vil lægge vejen forbi, og at de vil blive mødt af endnu flere danskere, der kommer for at byde dem velkommen.

- Det, der driver mig, er, at jeg selv er opvokset med en mor, der tvang mig til at gå ind til naboen og byde velkommen med en buket blomster og vise den næstekærlighed, men det er også det, at jeg selv har prøvet at ramme bunden og blive hjulpet af andre, siger Gry Ravn til TV 2 Lorry.  

Den røde løber er rullet ud, frivillige er ved at pynte op og senere bliver der rykket en scene ind.  Men det er ikke kun festen, det handler om.

- Når vi føler os velkomne som mennesker, så vil vi også gerne bidrage til samfundet, siger Gry Ravn til TV 2 Lorry. 

Arrangementet er derfor også en lejlighed til at møde Microsoft, Arriva, IBM eller én af de andre danske virksomheder, som også dukker op. 

Målet er at gennemføre 600 jobsamtaler mellem flygtninge og virksomheder.

- Der er rigtig mange virksomheder, der ser flygtninge som en ressource, og det tænker jeg, at mange af os andre godt kan lære noget af, siger Gry Ravn til TV 2 Lorry.

Arrangementet foregår lørdag den 10. september fra klokken 12 – 21 i Forum. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik