Grusom dyremishandling: Tre killinger smidt ud af kørende bil

En kvinde var tidligt onsdag eftermiddag vidne til, at tre kattekillinger pludselig blev smidt ud fra en bil, som hun kørte bagved.

- Jeg er så vred, og jeg er dybt rystet.

Sådan lyder det fra Ester Blounsø, der onsdag eftermiddag var vidne til en grusom omgang dyremishandling.

Da hun kom kørende med almindelig fart ad Sæbyvej mellem Kirke Hyllinge og Sæby kørte hun bag en rød Skoda. Pludselig lægger hun mærke til, at der bliver smidt noget ud af vinduet fra passagersiden i den forankørende bil, og hun opfatter straks, at det er tre kattekillinger, der én efter én er blevet kastet ud i vejkanten.

Chokeret og forskrækket standser Ester Blounsø sin bil og stiger ud for at hjælpe de stakkels killinger, men hun når kun at finde én af dem.

I sin iver efter at redde dyrene nåede hun ikke at registrere nummerpladen på bilen, og efterfølgende har Ester Blounsø derfor efterlyst den røde Skoda, og flere har i forbindelse med opslaget været ude og lede efter de to sidste killinger.

- De kan jo ikke klare sig selv, når de er så små. Jeg er simpelthen så rasende, så mine ben ryster, og jeg er så ærgerlig over, at jeg ikke nåede at se nummerpladen, siger hun til TV 2 Lorry.

Stedet hvor killingerne blev smidt ud af vinduet fra den røde Skoda. Efterfølgende har flere været ude og lede efter de to sidste, både onsdag aften og torsdag, men uden held.
Stedet hvor killingerne blev smidt ud af vinduet fra den røde Skoda. Efterfølgende har flere været ude og lede efter de to sidste, både onsdag aften og torsdag, men uden held.
Foto: Ester Blounsø

Den lille killing tog Ester Blounsø med hjem for at pleje den, og efterfølgende er den torsdag formiddag blevet indleveret hos Roskilde Internat.

Græd og græd

På Roskilde Internat ligger lille Quatro, som killingen nu bliver kaldt. Den er blevet tilset af en dyrlæge, som kunne konstatere at det lille kat kun er seks uger gammel, og at den heldigvis ikke er kommet til skade, efter at være blevet kastet ud af en bil i fart.

quote De kan jo ikke klare sig selv, når de er så små. Jeg er simpelthen så rasende, så mine ben ryster

Ester Blounsø

- Han græd og græd i går. Han kaldte nok først og fremmest på sin mor, men også sine søskende, siger Diana Petersen, der er receptionist på Roskilde Internat, til TV 2 Lorry.

Diana Petersen har løbende tilset den lille killing, som inden længe skal have en plejefamilie og masser af kærlighed, understreger hun.

Artiklen fortsætter under billedet

Lille Quatro, som nu er havnet hos Roskilde Internat.
Lille Quatro, som nu er havnet hos Roskilde Internat.
Foto: Ester Blounsø

Tag nu ansvar, katteejere

Torsdag har internatet yderligere fået indleveret otte killinger og en kattemor, som var dumpet i en papkasse i en skov og overladt til en uvis skæbne.

- Vi opfordrer til, at man tager ansvar for sine katte. Få nu neutraliseret eller kastreret din kat. Man lukker bare øjnene for problemet, og skæbnen for katte, som bliver efterladt på disse forfærdelige måder, er rigtig trist. Måske ligger de og lider, hvis ingen finder dem, siger Diana Petersen.

Bliver aldrig hverdag for personalet

- Man tror jo, at det er løgn, at nogen kan behandle dyr på den måde, og vores personale bliver lige påvirket hver gang af disse sager. det bliver aldrig hverdag, siger Jens Jokumsen, Familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Han opfordrer til at man tænker sig godt om, inden man anskaffer eller tager et dyr til sig.

- Det koster noget at have dyr, også når man vil skille sig af med dem. Man må aldrig gribe til sådan en handling, det er meget, meget alvorligt og en overtrædelse af Dyreværnsloven, fastslår han.

Dyrenes Beskyttelse får årligt 500 henvendelser fra folk, som finder efterladte katte i papkasser eller dumpet på rastepladser, og ifølge Jens Jokumsen er tallet langt større.

- Der er jo også alle de situationer hvor man bare sætter dyrene fri i en skov eksempelvis. Det er enormt stressende for kattene og helt igennemt respektløst.

Han råder folk til at få deres kat øremærket eller chippet, og altså ikke anskaffe sig et dyr man ikke har råd til at komme af med igen på en ordenlig måde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik