Foto: TV 2 Lorry (Arkiv)

Gruppe vil granske Penkowas forskning

      En selvbestaltet gruppe af professorer og akademikere vil granske Milena Penkowas forskning.      

Selv om kammeradvokaten og Københavns Universitets (KU) bestyrelse tirsdag lagde en beskyttende hånd over Ralf Hemmingsen, så har selv samme rapport og bestyrelsesbeslutning samtidig sat sindene i kog hos flere prominente navne, skriver Berlingske.     
Først var det videnskabsministeren, der rasede over universitetets håndtering, og nu er turen så kommet til nogle af universitetets mest markante professorer.
     
De har siden 22. december råbt på en uvildig undersøgelse, men en langsommelig proces får dem nu til at lancere en "akademisk granskning" af forløbet. Den kommer i kølvandet på kammeradvokatens redegørelse, som de finder mangelfuld.

      - Det hele handler om manden, der taber sine nøgler om natten, og derpå leder under lygtepælen, fordi dér er der lys. Med andre ord: ledelsen og kammeradvokaten har kigget det forkerte sted, siger en af initiativtagerne, professor Elisabeth Bock.

      - Vores ærinde er ikke at se, om der er handlet forvaltningsmæssigt korrekt, som var kammeradvokatens opgave, siger hun.

      - Vi mener ikke, at ledelsen iværksatte de rigtige undersøgelser efter at to professorer og en overlæge tilbage i 2003 påpegede, at der højst sandsynligt var tale om uredelighed i Penkowas forskning, siger Bock.