Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Grundlovsforhør: Mænd nægter sig skyldige i miljøsvineri

Over 100 ton byggeaffald har fem mænd angiveligt dumpet på tilfældige offentlige og private grunde.

Fem mænd i grundlovsforhør nægter sig skyldige i omfattende miljøsvineri, oplyser TV2 News.

I otte måneder har mændene, som blev anholdt torsdag formiddag, angiveligt dumpet over 100 ton byggeaffald rundt om på Sjælland.

Politiet mistænker mændene for at stå bag "organiseret og systematisk miljøsvineri". Skat har imidlertid også været involveret i sagen, da mændene desuden er mistænkt for at have svindlet med virksomhedsregnskaber.

Mændene, som er mellem 32 og 43 år, blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup, og ifølge TV2 News vil forhøret formentlig vare det meste af dagen.

Siden februar i år har mændene revet huse ned primært i Storkøbenhavn.

Bagefter har de smidt affaldet på tilfældige private menneskers grund og offentlige arealer på Sjælland samt opbevaret det uden at ville behandle det som miljøaffald, lyder politiets mistanke.

- Vi er ikke færdige med efterforskningen, men vi mener, at de har håndteret mindst 100 ton affald på den måde, hvilket gav dem en økonomisk gevinst, siger vicepolitiinspektør Carsten Jansson i en pressemeddelelse.

Politiet har fået flere henvendelser fra private og offentlige grundejere, som pludselig stod med flere ton dumpet affald, oplyser vicepolitiinspektøren.

Under efterforskningen er det desuden kommet frem, at en række af de affaldscontainere, som mændene brugte, var fremskaffet på ulovlig vis til formålet.