Grundlovsforhør aflyst: Sigtet er syg efter blodrus

En 27-årig tømrerlærling er sigtet for at gå amok med en lægtehammer.

Retten i Helsingør måtte i dag opgive at fremstille den 27-årige. Han var for psykotisk og slet ikke til at komme i kontakt med, skriver Ekstra Bladet. 

Den 27-årige mand  gik torsdag amok i Nordsjælland og overfaldt fem personer. Først overfaldt han to kollegaer på en byggeplads i Fredensborg. 

Klik her for at se flere billeder fra Local Eyes

- De er stadig i livsfare efter at være blevet slået i hovedet med det, vi formoder er en lægtehammer, siger Henrik Gunst til TV 2 Lorry.

Herefter truede han sig til en bil og kørte til Uvelse, hvor han overfaldt en 66-årig kvinde.

- Hun har fået kraniebrud og hjerneblødninger, men hendes tilstand er stabil, siger Henrik Gunst til TV 2 Lorry. 

Han fortsatte fra Uvelse i kvindens bil, inden han kørte galt med politiet i hælene mellem Farum og Lynge. 

Ifølge politiet er det rent tilfældigt, hvem den 27-årige er gået efter. 

- Det er ikke normal adfærd hos en normalt tænkende person. Der er ingen, der gør den slags ting. Han har været medicineret lige siden, han blev anholdt, og han har ikke været egnet til afhøring. Så har jeg ikke sagt for meget, siger Henrik Gunst.

Den 27-årige var ukontaktbar, da Nordsjællands Politi tidligere i dag hentede ham på Vestre Fængsels Sygeafsnit for at køre ham til grundlovsforhør i Helsingør. Han sagde ikke et ord og var helt apatisk, og derfor blev dommer, anklager og forsvarer enige om, at det var formålsløst at gennemføre retsmødet. 

Ifølge Ekstra Bladet er den 27-årige dybt psykotisk og har netop været indlagt i fem uger, men han har for nyligt droppet medicinen til fordel for hash. Det vil politiet dog ikke kommentere på.  

På grund af den 27-åriges tilstand er han nu varetægtsfængslet in absentia til den 29. juli. Politiet vil nu have endnu en lægelig vurdering af manden, og så skal han fremstillet i retten, så snart det er muligt at få kontakt med ham.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik