Foto: TV2/ Lorry

Grundejere i København overvejer klage over grundskyld

Foreningen Grundejer.dk vil have en opkrævning af 27 milliarder kroner i grundskyld taget op af Skats borger- og retssikkerhedschef. Regningen risikerer at sende mange husejere fra hus og hjem.

Grundskylden er ifølge foreningen opkrævet på et vilkårligt, usikkert og uretfærdigt grundlag. Det skriver Politiken i dag.

Grundejeren.dk er en sammenslutning ag grundejerforeninger i Købehavn. Foreningen vil i det nye år beslutte, om den skal indbringe en formel klage for retssikkerhedschefen.

[size=2]»Der er tale om det største retssikkerhedsmæssige problem på skatteområdet i dag. Det griber ind i mange menneskers privatliv, og det er ikke en floskel, når vi siger, at folk må flytte fra deres hjem, fordi de ikke kan betale grundskylden«, siger Birgit Philipp, der bor i Valby og er formand for Grundejeren.dk, til Politiken.

Skats retssikkerhedschef, der har som opgave at »sætte og fastholde fokus på retssikkerhed i skattesystemet, så skatteyderne oplever en ensartet og retfærdig behandling«, har indtil nu ikke ønsket at gå ind i sagen.

[size=2]Skats borger- og retssikkerhedschef, Margrethe Nørgaard, henviser til, at der er oprettet et center i Skatteministeriet, som skal udarbejde forslag til et nyt vurderingssystem. »Det er således hensigten, at der i foråret 2016 fremsættes lovforslag om ny ejendomsvurdering, og samtidig vil der i forbindelse med genoptagelse af vurderinger i 2017 og 2018 blive taget stilling til eventuel regulering tilbage i tid«, skriver hun ifølge Politiken.

Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, siger i et interview med Politiken søndag, at det er en »hovedudfordring« for Skat at genskabe borgernes tillid. Men han har ikke undersøgt, hvorfor Skat har skrevet værdien af parcelhusgrunde op og vurderet grunde under etageejendomme lavt. »Alt det her er før min tid, så det ved jeg ikke«, siger han til Politiken.[/size][/size]