Grønt lys til øl af hø

Lykønskningerne vælter ind til Herslev Bryghus på Facebook, efter at Fødevarestyrelsen nu har givet grønt lys til at fortsætte brygningen af øl på hø. »Højt skum!« lyder én af lykønskningerne, ifølge DAGBLADET Roskilde onsdag.

- Yes! Vi må godt! Vi har fået svar fra Fødevarestyrelsen, og de giver grønt lys til at brygge med hø! Det betyder, at vores MARK-series fremtid er sikret, og man kan se frem til mange nye varianter brygget med hø. I alt en serie på 10 forskellige øl, fortæller brygmester Tore Jørgensen til DAGBLADET Roskilde. Fødevarestyrelsen er nået frem til at give grønt lys for mikrobryggeriets populære serie efter måneders dialog med bryghuset, der efter bedste evne har dokumenteret brugen af hø som ingrediens i det europæiske køkken før 1997.

Bryghuset har brugt meget store mængder af energi og tid på at finde dokumentation for, at hø godt kan bruges i en fødevare som øl. Enten skal hø stå på en liste over godkendt novel food (ny slags mad efter den 15. marts 1997), eller også kan produktet accepteres, fordi man altid har brugt det. Da hø ikke står på novel food listen, har Tore Jørgensen været i gang i længere tid med at finde dokumentation for, at hø altid har været brugt i fødevarer.

- Det tog lang tid, men vi har fået hjælp af kunder og andre. Der har været meget stor interesse for at sende materiale til os og Fødevarestyrelsen, siger Tore Jørgensen.

Også hampeøl optræder i Mark-serien. Det er tilladt at bruge hamp i øl - og man bliver altså ikke skæv af øllen, siger Tore Jørgensen. En særlig metode trækker de euforiserende stoffer ud af hampen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik