Foto: Ida Marie Odgaard - Scanpix

Groft hjemmerøveri mod pensionister: Gerningsmænd jagtes

Midt- og Vestsjællands Politi jagter tre gerningsmænd efter groft hjemmerøveri på Midtsjælland.

Midt- og Vestsjællands Politi jagter tre gerningsmænd efter et groft hjemmerøveri hos et pensionistægtepar i Kirke Såby på Midtsjælland.

Både ægteparret og to sosuassistenter fra Lejre Kommune blev holdt fast, indtil røverne forsvandt, oplyser politiet i  en pressemeddelelse.

Omkring klokken 23:30 brød tre gerningsmænd ind i ægteparrets hjem, hvor de truede sig til familiens dankort. En af gerningsmændene kørte herefter til Hvalsø, hvor han forsøgte at hæve penge på dankortet, mens de øvrige to gerningsmænd blev på gerningsstedet.

Læs også 91-årig efter hjemmerøveri: De truede med at sprætte mig op

Under røveriet ankom to SOSU-assistenter Lejre Kommunes hjemmepleje til stedet for at udføre en plejeopgave. De to SOSU-assistenter blev pacificeret indtil gerningsmændene forlod stedet omkring klokken 03.10.

Både ægteparret og de to SOSU-assistenter er sluppet med moderate fysiske skader, men er naturligvis dybt berørte efter hændelsen.

De tre gerningsmænd beskrives som:

A: Mand, mellemøstligt af udseende (brun i huden), 16-18 år, 175-180 cm, spinkel kropsbygning, sort kort hår, iført sort dunjakke. Talte slavisk sprog.

B: Mand, mellemøstlig af udseende (lys i huden), 20-25 år, 180-185 cm, almindelig kropsbygning, sort kort hår, iført sort jakke og mørke bukser. Talte dansk med accent.

C: Mand, mellemøstlig af udseende (brun i huden), 20-25 år, ca. 170 cm, kraftig kropsbygning, sort kort hår, iført beige/lys jakke med hætte, sort tørklæde for ansigtet og sorte handsker. Talte dansk med accent.

Politiet betegner røveriet som værende meget groft, og beder i den anledning beboere og andre, der måtte have set noget mistænkeligt i området, om at rette henvendelse til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 114.

Læs også Vidner efterlyses: 77-årig udsat for groft hjemmerøveri

Politiet er særligt interesseret i at høre fra personer, der i tidsrummet mellem klokken 23:00 og 03.30 måtte have set mistænkelige/fremmede personer og køretøjer i området omkring Egevej, Magnolievej og Lindevej i Kirke Såby. Ligeledes er vi interesseret i at høre fra borgere, der måtte have gjort observationer omkring Nordeas hæveautomat på Skolevej i Hvalsø i tidsrummet omkring klokken 01:56, ligesom vi naturligvis også gerne hører fra borgere, der har set noget på ruten fra Kirke Såby til Hvalsø – en strækning på ca. 6 km.

Politiet er i tæt dialog med Lejre Kommunes hjemmepleje, der har iværksat de nødvendige foranstaltninger i forhold til øvrige plejekrævende ældre i området.

Læs også Ældre ægtepar udsat for groft hjemmerøveri