Planter på tag over parkerede biler

Økologiske grøntsager og parkerede biler kan sagtens kombineres. I dag åbner den nye "P-have" på toppen af et P-hus midt i Køge.

- Det her er en Hosta. Den har vi alle sammen i haven og den kan altså sagtens spises, siger Marianne Mark, forfatter og naturvejleder. På toppen af et P-hus i beton i midten af Køge by går hun og nipper blade af.

Hun har brugt de sidste uger på at plante ud i et af de tyve højbede, der står på toppen af P-huset i Strædet i Køge by.

Her kan alle byens borgere fra i dag skrive sig op til at låne et bed og så komme og dyrke deres egne økologiske grøntsager.

Og neden under holder der biler parkeret.

- Her skal ikke sprøjtes, vi planter forskellige planter der holder insekter væk og viser folk hvordan man kan gøre, så man kan godt sige at det er økologisk. Men vi fokuserer på at ideen om at dyrke spiselige planter og blomster skal bredes ud, siger Marianne Mark.

Det grønne skal ind i byen

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Køge kommune og udviklingsselskabet Køge Kyst. I de her år udvikles hele Køge by. Bygges ud og bygges om.

I den proces har begge parter fokus på at få naturen og det grønne ind i den nye bydel, som P-huset er en del af. 

- VI regner med at det er folk der har parkeret og købt ind, der lige smutter en tur herop og slapper lidt af og nyder alt det grønne. Eller folk, der låner et udekøkken heroppe og så holder en fødselsdag med madpakker og salater fra bedene, der bruger det her by-rum, siger Jacob Skjødt Nielsen, Projektleder i Det Grønne Hus i Køge Kommune.

VIsionen er at skabe et rekreativt rum, fordi der ikke er ret meget plads til grønne planter mellem bygningerne i bydelen.

Åbner i dag

I dag kl. 16 er det borgmester Marie Stærke, der står for den officielle åbning af P-haven.

Alle interesserede kan blive skrevet op til deres helt eget højbed og få mere information om, hvordan sådan et skal passes og plejes. Lige nu vil holdet bag P-Haven gerne have at der er en vis rotation i hvem der har de forskellige bede. Så til en start er reglen at man har bedet et år. Og så skal der nogle nye ind.

Kommende begivenheder Taghaven:

Flerårige grøntsager og salater
Tirsdag d. 11. september kl. 16.30-18.30
Forfatter og naturvejleder Marianne Mark fortæller ”Hvorfor det er fantastisk at dyrke flerårige grøntsager og salater! ” hvorefter Maj-Britt Liliequist introducerer et udvalg af spændende flerårige grøntsager.
Ledige højbede i taghaven uddeles og du kan høre nærmere om, hvordan taghaven fungerer.
Der er gratis flerårige frø samt mulighed for at købe flerårige planter til at sætte i højbedene. Til slut laver vi fladbrød over bål og kreerer en lækker flerårig salat, som vi spiser i fællesskab.

Dyrk efterårsafgrøder og grøngødning
Torsdag d. 27. september kl. 16.30-18.30
Kom og mød økologisk haveekspert og forfatter Jens Juhl, som fortæller om efterårsafgrøder og grøngødning, der gøder jorden og planterne på en naturlig måde.
Du får gratis grøngødningsfrø og der vil også være tid til at arbejde med dit eget højbed. Til afslutning serveres suppe og brød varmet over bål, som vi spiser i fællesskab.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik