Grønt lys for 700 studieboliger på Nørrebro

Københavns Borgerrepræsentation har vedtaget at grønt lys til at opføre nyt studieboligprojekt, der skal give plads til ca. 700 studerende på Nørrebro Station.

Studieboligprojektet blev vedtaget torsdag i Københavns borgerrepræsentation. Dermed er der givet grønt lys til at Danica kan opføre et 29 etager højt tårn. Byggeprojektet hedder Uptown Nørrebro, og kommer til at ligge på Borgmestervangen ved Nørrebro Station lige bag ved Føtex.

Uptown Nørrebro er blevet til efter flere års analyser og dialog med bl.a. Københavns Kommune, naboer og Nørrebro Lokaludvalg.

- Med Uptown Nørrebro får vi taget et skridt i den rigtige retning i forhold til den store mangel på studieboliger i København. Vi bliver konstant flere københavnere i byen, og dem skal vi have skabt boliger til. Samtidig kan mere liv øge trygheden i området, hvor udkigspunktet på toppen af den højeste bygning også kan blive et tilløbsstykke for københavnerne. Det bliver spændende at se projektet blive til virkelighed, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell fra Enhedslisten i en pressemeddelelse.

Tårn med udsigt

Byggeriet indeholder også et beboelsestårn i 29 etager, hvor der bliver offentlig adgang. Det nye projekt Uptown Nørrebro skal være med til at løse byens voksende behov for boliger til byens studerende.

Hvert år står mange studerende uden en egnet studiebolig i København, og frem mod år 2025 forventes det, at der kommer 28.000 flere unge til hovedstaden. Den massive mangel på studieboliger har fået Danica til at investere pensionsmidler for en lille milliard kroner i nye studieboliger på Ydre Nørrebro.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik