Foto af DTU. Foto: Presse

Grønt lys: 300 nye studieboliger

Nu er der givet grønt lys til 300 nye studieboliger i Nærum.

Det kan være svært at finde en passende bolig, når man flytter til en ny by og starter på sit studie. Men næste år bliver det formentlig en smule lettere for nogle af de studerende på DTU. 

Der er nemlig givet byggetilladelse til 300 nye studieboliger i Nærum - blot fire kilometer fra DTU - som gerne skulle stå indflytningsklare til studiestart næste år. 

Læs også Skole bruger 'narkovagt' ved studiestart

Det er en lang kontorbygning på Linde Allé 5 -9, der snart omdannes til studieboliger til unge. 

Jens Ive, borgmester i Rudersdal Kommune, Venstre,  er glad for at byggeriet nu bliver en realitet.

"Det er helt oplagt at få flere studieboliger i kommunen og med en placering i Nærum har vi fundet den helt rette lokalitet. En helt ny udvikling er i gang i bydelen, der har et stort potentiale for et stærkt videns- og innovationsmiljø, fordi Nærum ligger så tæt på DTU i Lyngby", udtaler borgmesteren i en pressemeddelelse. 

Læs også Få studielejligheder er til salg i universitetsbyerne

Også på DTU vækker byggetilladelsen glæde. 

"Det er meget positivt, at vi nu får projektet op at stå. Der er et stort behov for studieboliger til unge studerende, og de får en super attraktiv beliggenhed i Nærum på Linde Allé -  tæt på DTU, tæt på spændende virksomheder og i nærheden af et ungt, kreativt miljø på Nærum Gymnasium," siger Direktør i DTU Boligfond, Mikael Hyttel Thomsen.

De 300 boliger forventes at være indflytningsklare i sensommeren 2018. Planerne omfatter også nybyggeri af 16 PhD-  og forskerboliger, som forventes at stå færdige i starten af 2019. 

  Foto: Google maps

Læs også 6.000 studieboliger skal afhjælpe kaos: "Jeg har boet fire steder på to år"