Grønt iværksætterhus lukker

Et grønt iværksætterhus lukker i Risø. Det kommende arbejde kommer til at foregå på DTU i Lyngby - men på et væsentlig lavere niveau end hidtil.

Danmarks grønne styrkepositioner og den grønne omstilling skal veksles til at skabe nye, grønne jobs.

Sådan lød visionen, da Det Grønne Iværksætterhus ved Risø, tæt ved Roskilde, kom på finansloven for 2013 og de kommende fem år.

Men med den seneste finanslov blev bevillingen til Det Grønne Iværksætterhus halveret - og det ser ikke ud til at bevillingen forlænges efter 2016, skriver DAGBLADET Roskilde.

Derfor lukker det fysiske hus ved Risø i udgange af januar, og den fortsatte aktivitet kommer fremover til at ske med udgangspunkt i Scion DTU i Lyngby.

Samtidig kommer arbejdet til at foregå på et væsentlig lavere niveau end hidtil.

Og det ærgrer regionsrådsformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk, der mener, det sender et skidt signal om såkaldt green tech.

- Vi bakker op om Risø Park og Det Grønne Iværksætterhus med alt, hvad vi har. På tirsdag mødes vi med uddannelses- og forskningsminister, Esben Lunde Larsen, for netop at diskutere DTUs muligheder for at købe arealerne ved Risø. Mit håb er, at der kommer en aftale på plads, så DTU fremover har incitament til at udvikle og ikke afvikle området ved Risø. Og at Det Grønne Iværksætterhus i den forbindelse kan komme tilbage til Risø, siger Jens Stenbæk til DAGBLADET Roskilde.

Også DTU Scion's administrerende direktør, Steen Donner, ærgrer sig over, at man har set sig nødsaget til at flytte aktiviteterne.

- Vi ønsker bestemt ikke at sende et signal om, at vi flygter, vi vil meget gerne arbejde sammen med Region Sjælland og virksomhederne der. Der er tale om en rent økonomisk beslutning, siger Steen Donner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik