Grimme forhold på skolebyggerier i København

Den nye topmoderne folkeskole i Sydhavnen, Sydhavnsskolen, er blevet ramt af en særdeles alvorlige sag om fagligt arbejde, skriver Avisen.dk.

Da Arbejdstilsynet mandag den 18. juni besøgte byggepladsen til den maritime skole lukkede de straks arbejdet ned.

Læs også: Offentlige bygherrer sjofler ansattes tryghed

Tonstunge betonelementer svinger faretruende med fare for at ramme håndværkerne og der var "sammenstyrningsfare med risiko for efterfølgende alvorlig arbejdsulykke."

Det fremgår af en aktindsigt Avisen.dk har fået i sagen.

Næsten samtidig har kommunen fået påbud om at håndtere blyholdig maling langt mere respektfuld under en renovering på Højdevangsskolen på Amager.

Den ansvarlige kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev (V), beklager sagerne dybt.

"To gange det er to for meget. Det er vores ansvar," slår hun fast over for Avisen.dk.

Arbejdstilsynet har i begge sager indskærpet over for Københavns Kommune, at man skal have styr på den overordnede Plan for Sikkerhed og Sundhed. Den sikrer, at de forskellige håndværksmestre og entreprenører kan arbejde i et sikkert miljø.

"Vi skal sørge for, at de her ting er i orden. Vi skal sørge for, at hver gang der er nogen som pipper op om, at der kunne være et eller andet galt, så skal vi gribe ind," fastslår borgmesteren.

Hun forklarer, at kommunen har 150 igangværende byggesager. På baggrund af de to enkeltstående sager vil hun således ikke stramme op om kommunens procedurer.

Gyrithe Saltorp, der er direktør for Københavns Ejendomme, er især rystet over sagen fra Sydhavnen.

"Jeg opfatter det som meget alvorlige svigt, der er sket derude. Der svingede store elementer hen over hoved på folk. Det må simpelthen ikke ske," siger hun til Avisen.dk.

Hun påtager sig det fulde ansvar for de alvorlige brud på arbejdsmiljøloven, som betød, at kommunen modtog et strakspåbud og en rød smiley.

"Reglerne er meget klare. Som bygherrer er det vores ansvar, at have styr på sikkerheden," konstaterer hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik