Grillbar vil hive udskammet pølse ind i varmen igen

Nørrebro-grillbaren Grisen vil gøre den røde pølse populær igen.

Foto: Shutterstock - Ritzau Scanpix

En skoldet fra bassinet! 

De færreste ved, hvad det betyder, og det er måske ikke så mærkeligt.

Den røde pølse, som tidligere hørte til blandt danskernes foretrukne fastfoodspiser, er i løbet af de seneste årtier dalet i popularitet, og forbindes nu mest med børnefødselsdage og rejsegilder.

Men det skal der laves om på! I hvert fald hvis det står til Katrine Sommer, der ejer grillbaren Grisen på Nørrebro:

- Jeg synes, det er en lidt retro spise. Man fik den jo altid som barn. Og så er det lidt synd, den er så udskældt, når den smager så godt og er rigtig indbydende, siger hun.

Læs også Byens pølsevogne får håndsrækning fra Københavns Rådhus

Når Grisen i morgen holder tre års fødselsdag, vil der derfor være røde pølser på menuen. 

Tid til et comeback

Katrine Sommers minder med den røde pølse drejer sig primært om at være med til grillarrangementer som barn, hvor der blev serveret røde pølser ved børnebordet.

Men det er altså ikke den klassiske - eller discountmodellen om man vil - som Grisen har tænkt sig at servere.

Pølsen i morgen stammer fra PølseMageriet i Silkeborg, der har vundet prisen for den bedst smagende hotdog fire gange.

- Der har været meget fokus på gourmet-pølser i lang tid, men ikke på den røde, og da vi nu er en grillbar, tænkte vi, det ville være oplagt at finde den frem. Især, når der nu er nogen, som har specialiseret sig i at lave en god rød pølse, siger Katrine Sommer.

En rød pølse skal dampes!

Selvom det tilnærmelsesvis er normalen at stege eller grille pølser i Danmark, så skal man ikke gøre sig nogen forhåbninger om en sprækket rød pølse med grillskorpe.

Læs også Fem brande på 14 dage: Nu advares der mod farlig strand-tendens

Traditionen tro skal Grisens røde pølser nemlig dampes. På den måde opnår man nemlig det bedste resultat, da dampen giver en ensartet opvarmning og derfor det bedste resultat.

- Man bliver overrasket over, hvor godt den smager. Og den bliver ved med at knække - altså at have det her bid - og så er den meget kødfuld på en eller anden måde, siger Katrine Sommer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret