Gribskov stopper vandkontrol

Private spildevandsanlæg er så dyre at etablere, at ejerne af landejendomme i områder, der ikke er kloakeret, ikke får efterkommet kravene om at leve op til miljøloven, mener formanden for Gribskov Kommunes tekniske udvalg Bo Jul Nielsen.

Derfor indstiller kommunen nu kontrollen med, om ejerne lever op til regeringens vandplan og miljøloven, indtil der kommer en afklaring på finansieringsmulighederne. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det sker i forventning om, at miljøminister Kirsten Brosbøl (S) får vedtaget et lovforslag om at give ejerne mulighed for at låne penge til etableringen af godkendte anlæg.

I Gribskov Kommune er der 1933 ejendomme uden offentlig kloakering i det åbne land. Heraf har kommunen været på kontrolbesøg hos 1760 ejere. Disse besøg har resulteret i alt 671 påbud, svarende til 38 procent af de kontrollerede ejendomme. Kommunen mangler fortsat at kontrollere forholdene på 173 ejendomme.

- Vi har ikke slækket på kravene, men vi ser ingen grund til at bruge resurser på at kontrollere forholdene nu, hvor der er udsigt til, at ejerne af de sidste landejendomme kan få finansieret deres spildevandsanlæg, siger Bo Jul Nielsen.

- Vi har heller ikke slækket på kravene over for husejere i de områder, hvor der er tilslutningspligt til et offentligt spildevandsnet, siger Bo Jul Nielsen i anledning af, at Retten i Helsingør i dag skal behandle en sag mod en sommerhusejer, som ikke har tilsluttet sig.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik