Gribskov og Fyn i fælles kamp for fiskeriet

Gribskov Kommune er gået sammen med en række fynske kommuner i kampen mod et fiskeriforbud, der ifølge kommunerne vil ramme dem hårdt.

Det er et nyt europæisk forbud mod at fiske i den vestlige del af Østersøen fra den 15. februar til den 1. april, der har fået seks kommuner til at gå sammen. Hidtil gjaldt forbuddet kun i april. Borgmestrene har allerede haft et møde med miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

- Vi er en stribe kommuner, hvor fiskerierhvervet bliver ramt hårdt af det nye forbud. Derfor er det positivt, at ministeren og regeringen er lydhør over for, at vi skal finde en løsning så hurtigt, som det lader sig gøre, siger Gribskovs borgmester Kim Valentin (V).

Forbuddet rammer fiskerne i mange små lokalsamfund ved kysterne hårdt, fordi forbuddet gælder en periode, hvor fiskerne har mulighed for at gøre en god fangst. De seks kommuner, der nu gør fælles front, er Ærø, Langeland, Nyborg, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde og Gribskov.

- For Gribskov og Gilleleje er fiskeriet meget mere end bare et erhverv. Vi er afhængige af en levedygtig havn, hvor turisterne synes, det er interessant at komme, fordi man rent faktisk kan opleve ægte autentisk stemning. På den måde er fiskeriet en del af Gribskovs DNA, siger borgmester Kim Valentin.

Borgmestrene vil nu se på mulighederne for at gøre indsigelse ved EU-Kommissionen i Bruxelles. De har også aftalt at mødes med Eva Kjer Hansen igen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik