Gribskov afskaffer lukkeuger

I Gribskov Kommune i Nordsjælland afskaffer samtlige daginstitutioner og fritidsordninger nu lukkeugerne i sommerferien.

Fra og med den forestående ferie behøver forældre altså ikke slå knude på sig selv for at skaffe pasning til poderne i de uger, de ikke selv kan være hjemme, skriver Frederiksborg Amts Avis, fredag.

Da lukkeugerne blev indført i 2009 var det i forbindelse med store besparelser - dengang protesterede forældre blandt andet med det argument, at det nu blev umuligt at holde ferie sammen, da forældrene måtte dele sig op for at dække alle uger.

Samtlige forældrebestyrelser har valgt, at kommunens 20 institutioner og fritidsordninger skal holde åbent i hele ferien.

Lukkedage har Fanden skabt

- Det er bare dejligt at høre, at det går den vej. Lukkedage og -uger er jo noget, Fanden har skabt. Det er dårligt for både erhvervslivet og for forældrene, siger Dorthe Bo Danbjørg, der er næstformand i Fola, Forældrenes Landsforening.

- Vi så gerne, at man afskaffede alle lukkedage, men det her viser i hvert fald, at politikerne lytter til forældrene.

Det samme mener Anders Gerner Frost. Gerner Frost fra Nyt Gribskov er formand for det børneudvalg i Gribskov Kommune, der tog beslutningen om at lade forældrene selv bestemme:

- Skoler, daginstitutioner, forældre og medarbejdere i et lokalsamfund skal som her have mulighed for at finde deres egne løsninger, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik