Greve vender tommelfingeren nedad til Ring 5: "Skruen uden ende"

Greve Kommune vil ikke acceptere, at der bliver bygget endnu en motorvej gennem kommunen. Borgmester kalder det "skruen uden ende".

Regeringens forslag til Fingerplan 2019 møder stor modstand i Greve. Den indeholder nemlig planer om at anlægge en ny motorvej, som skal gå tværs gennem kommunen.

Det vil byrådet i Greve Kommune ikke være med til, og derfor har de indsendt et høringssvar til den foreslåede Ring 5-motorvej med et meget klart budskab.

- Vi kan ikke acceptere, at der bliver bygget endnu en motorvej gennem vores kommune. Ring 5 beslaglægger knap ni procent af vores areal, og den giver os endnu flere støjgener, siger borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann (V), i en pressemeddelelse.

Formålet med Ring 5 er at komme trængselsproblemer i hovedstaden til livs. Men Pernille Beckmann mener, at der er behov for mere langsigtede løsninger.

- Det er skruen uden ende. Hvis vi bliver ved med at centralisere alting, så kommer vi aldrig trængselsproblemerne til livs. I stedet kunne man flytte arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner til Greve og andre omegnskommuner. Det vil give en bedre udnyttelse af de eksisterende veje, siger hun.

Hvad er Fingerplanen?

  • Fingerplanen blev udviklet i 1947, og den fastsætter de overordnede rammer for de 34 kommuner i hovedstadsområdet.
  • Grundtanken er at koncentrere boliger, handel osv. omkring infrastruktur, mens områderne imellem "fingrene" skal være grønne kiler.
  • På et billede er København håndens håndflade, mens fingrene er byer. Imellem fingrene skal der ligge grønne områder.

Kilde: Erhvervsstyrelsen.

V-ordfører: Vi er nødt til at udvide kapaciteten 

Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører for Venstre, siger til TV 2 Lorry, at i man regeringspartiet er lydhør over for bekymringer i Greve.

- Vi ser altid på, hvad der kommer fra kommunerne. Men vi er også nødt til at se overordnet på, hvad der er af behov for at få samfundet til at hænge sammen og få trafikken afviklet. Vi er nødt til at udvide kapaciteten ind mod København fra Syd. Køge Bugt Motorvejen er nemlig ved at slippe op, selvom den er otte-sporet. Så det er en bunden trafikal opgave, siger han til TV 2 Lorry.

Han forklarer endvidere, at der først skal laves en forundersøgelse af linjeføringen af Ring 5, før regeringen og Venstre tager endelig stilling til, hvor der skal anlægges ny motorvej.

- Nu igangsætter vi denne her undersøgelse. Og her er det Venstres forslag, at man ser bredt på det. Så det ikke kun er Ring 5, der undersøges, men at der også kigges længere mod vest på en Ring 5,5 og en Ring 6. Og så må vi bagefter konkludere, hvad der er den bedste løsning, og i den forbindelse er kommunerne selvfølgelig meget velkomne til at byde ind.

- Men en ting er sikkert: Vi kommer til at udvide kapaciteten, så det hele ikke sander til fra syd mod København, siger Kristian Pihl Lorentzen til TV 2 Lorry.

Fingerplanen har siden 1947 fastlagt de overordnede rammer for byudvikling i hovedstadsområdet. Den ændrede Fingerplan forventes at træde i kraft først på foråret. 

Ændringerne i fingerplanen er den del af regeringens nye hovedstadsudspil, der skal gøre det nemmere for kommunerne at udvikle sig og følge med befolkningsvæksten. 

I kortet nedenfor kan du gå på opdagelse i ændringerne i din kommune. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik