Gravede formue ned i haven

Hans mor gik i seng med tyskerne for penge. Nu står Ullrik Lie frem og fortæller sin unikke historie.

Da Ullrik Lie var teenager, hørte han den første bid af sin mors forunderlige historie. Han stod og vaskede op med sin plejemor, der pludselig spurgte ham, om han var klar over, at hans mor var prostitueret for tyskerne under anden verdenskrig. Det skriver sn.dk.

- Jeg skyndte mig ud på toilettet og lukkede døren. Der sad jeg og græd i en halv time, forklarer Ullrik Lie, der i dag bor i Helsingør.

Der gik mange år, før han fik spurgt til sin mors fortid, men da han endelig fik taget mod til sig, væltede der en spektakulær fortælling frem. 

Ullrik Lies mor, Inger Marie Lie, gik i seng med tyskere for penge. Samtidig skjulte hun jøder, der ville over Øresund. Pengene hun tjente, gravede hun ned i haven ved sit sommerhus på Anemonevej i Hareskovby. 

- De lå i en boks ved toilettet, der dengang var i haven. Hun havde gravet dem ned sammen med fire pistoler, hun ville sælge efter krigen, siger Ullrik Lie til sn.dk.

Efter krigen blev hans mor fængslet for forrædderi og landsskadelig virksomhed. Da hun blev løsladt igen, var formuen under mulden i haven ubrugelig. Hun havde ikke opgivet formuen til skattevæsnet, så hun kunne ikke bytte den til de nye pengesedler.

- Pegene var intet værd. Hun brugte dem som toiletpapir. Jeg skreg af grin, da hun fortalte mig det. Hvis hun havde købt jord og ejendomme, så havde jeg været milliardær i dag, siger Ullrik Lie.

I dag er Ullrik Lie stolt af sin nu afdøde mor og hendes farverige fortid.   


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik