Gratis parkering til el-biler er ulovlig

Københavns mål om at blive verdens miljømetropol indebærer blandt andet at få de osende biler ud af byen. I stedet skal der være plads til de mere miljøvenlige køretøjer, skriver DR København.

Derfor har man hidtil kunnet parkere el-bilerne gratis. Men nu viser det sig, at det slet ikke er lovligt, siger direktør for Center for Parkering, Anders Møller:
- Den lovhjemmel der er for betalingsparkering generelt, den omfatter ikke at man kan fritage køretøjer fra betaling ud fra miljømæssige hensyn. Og det er faktisk det, der sker, når man siger at en el-bil ikke skal betale for at parkere.
Derfor kan el-bilejerne i første omgang regne med advarsler, hvis de ikke har betalt for parkering, og inden længe vanker der altså også en bøde:
- Efter vi har fundet ud af, at der er det her problem, så er det klar at vi må rette ind og derfor er vi også ved at afvikle den model, der er nu, fortæller Anders Møller til DR København.
Men det er dybt uforståeligt, mener Bo Normander, der er teknik- og miljøordfører for Det Radikale Venstre i København og formand for Det Økologiske Råd:
- Jeg synes det ville være utrolig ærgerligt at stoppe den ordning, fordi det er meget vigtigt, at vi i København er med til at fremme mere miljørigtige biler. Derfor mener jeg det er utrolig ærgerligt, hvis vi ikke kan gøre det i København.
Han bliver bakket op af Mikkel Linnet som er pressechef hos Better Place, der arbejder for mere bæredygtig transport i fremtiden:
- El-biler og bytrafik er to ting, der hænger rigtig godt sammen, hvis vi skal forsøge at løse forurenings- og støjproblemer i byen fremadrettet. Så vi har brug for denne her type incitamenter i byerne, siger han til DR København.
Københavns Kommune har nu taget fat i Transportministeriet, så ministeriet kan undersøge, om der i loven kan tages hensyn til el-biler og den gratis parkering.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik