Fri parkering fjernes i tre bydele i København

I tre områder, hvor det hidtil har været gratis at parkere, indføres der fra november en tidsbegrænsning på tre timers parkering. Det sker for at lette presset på området.

Københavns Kommune opretter fra november tidsbegrænset parkering i områder i Valby, Nordvest og Islands Brygge. Foto: Kristian Djurhuus - Ritzau Scanpix

I områder i bydelene Valby, Nordvest og Islands Brygge har det længe været en fin fidus at parkere sin bil.

Det har nemlig været ganske gratis og uden tidsbegrænsning at parkere i områderne, der ligger lige uden for betalingszonerne i Københavns Kommune.

Det har betydet, at der har været rift om pladserne og en hel del udefrakommende biltrafik, hvilket har gjort det svært for de lokale at parkere i områderne.

Den kommende tidsbegrænsede parkeringszone i Valby. Foto: Københavns Kommune

Derfor har Københavns Kommune besluttet at inkludere de tre områder på deres liste over zoner med tidsbegrænset parkering.

Det oplyser kommunen på sin hjemmeside

Fra den 28. november vil man derfor kun kunne parkere gratis i tre timer i zonerne.

Lokale beboere og virksomheder i området kan dog søge om en parkeringslicens, som undtager dem for tidsbegrænsningen, så de frit kan benytte pladserne.

Beboerne og virksomheder med adresse i de berørte bydele får direkte besked via e-boks, hvorefter man kan søge en licens.

De nye tidsbegrænsede zoner slutter sig til områderne ved Hellerup Station, Vanløse Station, Lergravsparken og Grønjord i Ørestad, hvor tre timers-reglen allerede er gældende.

Læs også SE KORTET: Her får københavnerne flest parkeringsbøder

Den kommende tidsbegrænsede parkeringszone i Nordvest. Foto: Københavns Kommune

Reglen om de tre timers parkering uden betaling gælder i tidsrummet fra klokken 08 om morgenen til 19 om aftenen i hverdage, mens weekender og helligdage er fritaget for tidsbegrænsningen.

Med andre ord er der fri og gratis parkering i zonerne fra fredag aften klokken 19 til mandag morgen klokken 08.

Skulle man som udefrakommende bilist har lyst til at parkere i længere tid end de tre timer inden for hverdagstimerne, så er det bare ærgerligt. Det er nemlig ikke muligt at købe ekstra parkeringstid, og man kan heller ikke få sig en gæstelicens eller gæstebilletter.

Går man rundt med en boblende harme i mavesækken over udsigt til ikke længere at kunne parkere slæden efter forgodtbefindende, så er det for sent at klage.

Læs også Borgmester vil 100-doble prisen for at parkere

Den kommende tidsbegrænsede parkeringszone på Islands Brygge. Foto: Københavns Kommune

Forslaget har nemlig allerede været i høring, og her blev der ikke fundet grund til at ændre på zonerne.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten har længe været fortaler for mere restriktion og højere afgifter på parkering i Københavns Kommune.

- Vi har i forvejen ikke meget plads at tage af, og derfor giver det ikke mening, at vi kommunalt økonomisk støtter brugen af offentlige parkeringspladser, når de biler lige så godt kan være parkeret i et privat parkeringshus. I stedet for at skære andre mulige steder i vores velfærd kan vi starte med at skære her.

- Højere priser vil ifølge analyser, forskning og internationale erfaringer få efterspørgslen på parkering til at falde, og det er nødvendigt med et mærkbart prishop, hvis effekterne skal slå igennem, har teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen tidligere udtalt om parkeringstaksterne i København.

Læs også Køge lemper på omstridte parkeringsregler: "Vi bestemmer"

04:55

Enhedslistens forslag om at mangedoble parkeringspriserne i København modtages vidt forskelligt Foto: TV 2 Lorry

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret