Fans fra FC Helsingør på Sundby Idrætspark Foto: Erling Johnsen, FCHFANS

Fans fra FC Helsingør på Sundby Idrætspark Foto: Erling Johnsen, FCHFANS

1 af 2

Gratis forplejning virkede - men gæsterne tog det hele

For at skaffe flere fans fra udeholdene byder Fremad Amager gæsterne på gratis forplejning. FC Helsingør tog i mod, men stjal også sejren med.

De danske fodboldklubber har store problemer med at få lokket tilskuere på stadion. Jo højere niveau, jo flere tilskuere, men også større afstande mellem de forskellige klubber.

Vi synes generelt, at der er alt for lidt fokus på de medrejsende fans, og derfor vil vi gerne være nogle gode værter for vores gæster.

Flemming Rosenkrantz, Direktør, Fremad Amager 

Derfor har Fremad Amager indført et koncept, hvor man vil byde udeholdets fans på enten gratis forplejning eller tæpper, trommer og megafoner.

- Vi synes generelt, at der er alt for lidt fokus på de medrejsende fans, og derfor vil vi gerne være nogle gode værter for vores gæster, sagde direktør i Fremad Amager, Flemming Rosenkrantz til TV 2 Lorry, da konceptet bev indført.

Læs også Gratis forplejning på Amager - men ingen tog imod

Forrige uge var det første gang at udeholdets fans kunne få gratis forplejning på Sundby Idrætspark, men det var ikke nok til at lokke gæsterne fra FC Fredericias fans - ikke en eneste Fredericia-fan tog i mod tilbuddet.

Anderledes forholdte det sig heldigvis i dag, da Fremad Amager tog i mod FC Helsingør. Fansne fra FC Helsingør skulle også 'kun' køre en lille time for at støtte deres fodboldhold i 1. divisionen.

Vi sendte to busser afsted med fans, for at bakke op om det fremragende initiativ fra Fremad Amager. Det er virkelig god hosting af dem, og virkelig høj klasse.

Carsten Fisk Nielsen, Næstformand, FC Helsingør Fodboldfans.

- Vi sendte to busser afsted med fans, for at bakke op om det fremragende initiativ fra Fremad Amager. Det er virkelig god hosting af dem, og virkelig høj klasse , siger Carsten Fisk Nielsen, der er næstformand i FC Helsingør Fodboldfans.

Om det var det, der gjorde udslaget vides ikke, men Fremad Amager må ærgre sig en smule over den gode værts-stil. FC Helsingør løb nemlig for kort tid siden med hele fornøjelsen, da kampen endte 1-2, og dermed en sejr til udeholdet.

- Det var fantastisk, at der var kommet så mange fans. Man kunne virkelig høre dem ude på lægterne, og det var skønt, siger Frederik Bay til TV 3 sport, og cheftræner Christian Lønstrup er enig.

- Det er skønt at kunne give fansne en sejr, for de stiller store krav til os. De gir en fantastisk opbakning og er en god 12-mand, så vi tydeligt kunne høre i dag.

Læs også Nyt, nedgravet fodboldstadion til FC Helsingør

Kampen på Sundby Idrætspark blev overværet af 1452 mennesker, hvoraf lidt mere end 150 var fra Helsingør. Og det var åbenbart nok til at skubbe holdet i retning af sejren.

Næste kamp for FC Helsingør er endnu et sjællandsk-opgør, når de på søndag tager i mod FC Roskilde.