Graffitimalere ødelagde Astrids smarte ide

19-årig fik nok af triste betontunneller og udtænkte et kunstprojekt - men graffitimalerne vil det anderledes

-Da jeg var barn gik jeg i skole på Bækgårdsskolen, og når vi havde idrætsdag, så vi var ude og løbe. Vi løb igennem flere tunneller, hvor alle overflader var grå og triste, og allerede dengang tænkte jeg, at det måtte man da kunne gøre noget ved.

Og det har 19-årige Astrid Bach fra Ølstykke i Egedal Kommune gjort. Efter gymnasiet har hun kastet  sig ud i en kommunal projektlederuddannelse for unge, og med den i baghovedet udtænke hun et projekt, som handlede om at udsmykke de kedelige tunneler under kommunens veje.

-Jeg kontaktede forskellige skoler og undomsklubber. Og en af dem - Stengrotten - viste sig at have et graffiti-hold, fortæller Astrid Bach.

Og det hold ville gerne samarbejde med Astrid. Samtidig gik hun i dialog med kommunen, som accepterede, at der blev hængt træplader med det nye kunstværk op. 

Og op kom den nye tunnelfacade. Men der gik ikke mange dage - så var store dele af værket dækket af tags og andre former for graffiti.

-Jeg havde egentlig regner med, at det måske kunne få lov at blive hængende lidt. Jeg har undersøgt graffiti-miljøet - og derfra har jeg indtryk af, at man ikke overmaler andres graffiti....men det her er jo Egedal, lyder det med et grin fra Astrid Bach.

 

Alligevel er hun glad for projektet - hun brugte sin nye uddannelse - fik involveret en gruppe lokale unge - og fik  - i hvert fald i en periode - udsmykket en ellers trist og lang, grå væg.

Emma Sofie Jensen fra Projektværkstedet Ung Egedal, har været Astrid Bachs vejleder i gennem uddannelsesforløbet. Ifølge Lokalavisen.dk er hun begejstrer for Astrids projekt.

-Astrids eksamensprojekt er jo en solstråle historie om lokalt ungeengagement, siger hun til Lokalavisen.dk

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik