Græsrodsbevægelse i demo: Psykiatrien skal på politikernes dagsordenen

Flere hundrede mennesker var mødt op på Christiansborg Slotsplads lørdag for at demonstrere for bedre forhold i psykiatrien.

”Fra jeg blev sygemeldt i 2010 kæmpede jeg i seks år med jobcentret”, lød det fra højtalerne ud over Christiansborg Slotsplads lørdag eftermiddag.

Her var hundredevis samlet til en happening med taler, boder og paneldebat - alt sammen med psykiatrien som fortegn.

Parolen lød ”Værdig psykiatri for alle”, og idéen til opråbet mod politikerne på Christiansborg er opstået på tværs af både diagnoser, fagligheder og tilhørsforhold.

- Det her er ikke bare en flok fagfolk, der vil have en frokostpause. Det er ikke en flok patienter, som vil have sådan og sådan. Det er mange forskellige, som står sammen – og jeg tror også, at det er det, der er unikt ved det her, siger Malene Adler, der, udover at være en del af Styregruppen bag arrangementet og medlem af Landsforeningen Autisme, selv er pårørende til en person med en psykiatrisk diagnose og derfor deltog på Christiansborg Slotsplads.

Flere penge til psykiatrien

Håbet for græsrodsbevægelsen, der både består af psykiatere, borgere med psykiske sygdomme og pårørende, er, at få psykiatrien ind i valgkampen til det forestående folketingsvalg.

De mener, at psykiatrien skal opprioriteres, og at der skal findes flere penge til finansieringen.

- Det her er med alle organisationer på tværs. Det er patienter, mennesker ramt af diagnoser og dem, der er elsker dem og deres behandlere. Alle er her sammen på tværs, og det er sådan helt uorganiseret græsrodsagtigt og fint – det er så godt, siger Mads Trier-Blom, som er foredragsholder og psykiatribruger.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

LCA

Ny behandling på Riget giver blinde synet tilbage

vilde mink

playVilde mink skaber bekymring: Udvalgsformand frygter smitterisiko

kåre mølbak

Kåre Mølbak stopper på Statens Serum Institut: Går på pension

paki.jpg

playPakistansk taskforce skal nedbringe corona-smitte på Vestegnen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere