GPS skal spore forsvundne demente

Fredensborg Kommune vil give 27 udvalgte demente en »tracker« med indbygget gps, så de altid kan findes. Det skal give øget tryghed og større livskvalitet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

27 demente borgere i Fredensborg Kommune bliver nu tilbudt en såkaldt tracker med indbygget gps, så plejepersonale og pårørende let kan finde dem, hvis de bliver væk i længere tid end aftalt.
- Det er et tilbud til de demente, der stadig bor hos familien, og hvis projektet bliver godkendt i Social- og Sundhedsudvalget, kan vi gå i gang i løbet af kort tid, siger Hans Bækvang, chef for Ældre og Handicap i Fredensborg Kommune.
Rent praktisk vil den demente kunne følges på internettet, og trackeren kan indstilles til at sende en sms, hvis den demente bevæger sig uden for et aftalt område, og den pårørende vil også kunne sende en sms til trackeren, der svarer med en eksakt adresse på, hvor den demente befinder sig.
- Vi skal selvfølgelig have lavet nogle retningslinjer for, hvordan vi bruger systemet, så de demente ikke føler sig overvåget. Man skal jo ikke kunne sidde på sit kontor og følge dem hele tiden, men hvis vi med systemet kan undgå nogle af de ulykkelige tilfælde med demente, der omkommer, så synes jeg, at det er en fornuftig måde at håndtere problemet på, siger Hans Nissen (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Fredensborg Kommune.
Med en tracker håber kommunen, at belastningen af den pårørende og plejepersonalet mindskes, og målet er samtidig, at den demente får en større frihed, mere motion og dermed en bedre trivsel. Omkring en gang om måneden sker det, at en dement person i Fredensborg Kommune går en tur og ikke kommer tilbage til forventet tid. Ofte udløser det en større eftersøgning, der involverer plejepersonale og pårørende, og det skaber en grundlæggende utryghed og risikerer at binde den demente til hjemmet.
Fredensborg Kommune er den eneste kommune på Sjælland, der deltager. Projektet er fortrinsvis finansieret via fondsmidler fra ATB-fonden, der står for Anvendt borgernær teknologi.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik