GPS sendere skal stoppe kabeltyve ved skinnerne

GPS skal nu også hjælpe i kampen mod kabeltyve langs jernbaneskinnerne. Banedanmark er nemlig nu begyndt at udstyre kablerne på centrale steder af jernbanenettet, med små GPS-sendere, skriver DR København.

Det sker fordi tyve flere gange har stjålet kablerne, for at videresælge det værdifulde kobber i ledningerne og det har flere gange inden for det seneste stykke tid sat togdriften ud af spil.
Senest skete det i sidste måned, hvor to tyverier på samme nat, gjorde det svært at være S-togspassager.
Teamleder Ole Løkkegård fra Banedanmarks Tekniske drift siger at GPS-senderne allerede er blevet placeret nogle steder og han håber at de vil have en præventiv effekt på tyvene.
- Dels kan vi jo overvåge vores udstyr og se om der er nogle der begynder at fjerne dem, og hvis vi ikke når frem, så kan vi efterfølgende finde ud af hvor kablerne føres hen og videregive oplysningerne til politiet, siger Ole Løkkegaard til DR København.
Han understreger at systemet med GPS?erne dog ikke kommer til at køre i al evighed, da Banedanmark i øjeblikket også er i gang med at fjerne de kabler der indeholder kobber, så de ikke i fremtiden frister tyve.
Men indtil at alle kablerne er fjernet, så skal GPS-senderne hjælpe til med at holde de langfingrede væk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik