Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

Sådan har vejret været 1. maj i 27 år

Selvom mange måske ikke tror det, så skinner solen som regel, når Fælledparken fyldes 1. maj. I hvert fald hvis man kigger på de seneste 27 år.

Det er 1. maj, og traditionen tro stømmer folk og politikere til Fælledparken i anledning af arbejdernes kampdag. Her benytter mange lejligheden til at sætte sig på medbragte tæpper og nyde en forfriskning - i hvert fald så længe vejret er godt.

Vejrguderne har heldigvis lovet godt vejr i dag, men hvis man kigger på DMI's tal for 1. maj i de seneste 27 år, så har det måske ikke så meget med held at gøre alligevel.

Der har nemlig kun været regn fire ud af de seneste 27 kampdage, og samtidig har solen gennemsnitligt skinnet 8,6 timer.

Læs også 1. maj: Her fejres kampdagen

Store temperatursvingninger

Der er blevet lovet op til 13 grader i dag, og derfor lader dagen temperaturmæssigt til at lægge sig der hvor de fleste 1. maj-dage lægger sig; nemlig mellem 10 og 15 graders varme.

Dog er der også store udsving, både op og ned.

1. maj 1991 har bundrekorden med sølle 7,4 grader, mens temperaturen samme dag to år senere sneg sig op på hele 21,2 grader - noget der godt kan være svært at forestille sig i dag.