Godt vejr er badevejr - og nu også museumsvejr

I denne uge kan strandgæster i Amager Strandpark opleve historien om København - uden at bevæge sig for langt væk fra bølgerne.

Det gode vejr trækker københavnerne ud af hovedøren og ned til de mange badestrande.

Men det sensationelt gode sommervejr i Danmark betyder samtidig, at museerne ikke bliver så besøgt, som man kunne ønske sig.

Det har fået Københavns Museum til at sætte et mobilt museum op udenfor - midt i Amager Strandpark.

- Vi møder borgerne dér, hvor de er lige nu: på stranden. Jeg håber meget, at fundene fra byens fortid vil vække interesse på sandslottenes helt store byggeplads, siger Københavns Kultur- og Fritidsborgmester, Niko Grünfeld, Alternativet, i en pressemeddelelse. 

Ved det mobile museum kan strandgæsterne og andre forbipasserende komme helt tæt på de seneste års arkæologiske fund fra Københavns fortid.

Her kan man eksempelvis se 3-400 år gamle dyreknogler, kridtpiber og skår af keramik.

- Man forventer jo ikke at møde et museum, når man går på stranden. Derfor har vi indrettet museet sådan, at man ikke behøver at forberede sig hjemmefra for at få noget ud af besøget, siger Jakob Parby, der er museumsinspektør på Københavns Museum.

Udstillingen hedder ”Fortiden Fremkaldt” og har to afdelinger. En udendørs, hvor de arkæologiske fund ligger til skue og de fleste også til berøring. Her står arkæologer til rådighed, hvis publikum har spørgsmål til genstandene.

- Vi fokuserer på at fortælle historien om hvordan varer, tekniker og mennesker kom til København fra andre dele af Verden. Vi se på netværkshistorien fra omkring år 1700, fortæller Jakob Parby, museumsinspektør fra Københavns Museum. 

Den anden del af udstillingen, finder man i containeren, der står placeret lige ved siden af. Her bliver genstandenes rejser mellem lande vakt til live gennem animationer, som man selv aktiverer.

Det Mobile Museum har åbent hele ugen fra klokken 11-16, og kan findes i Amager Strandpark ved Strandstation 3.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik