Foto: NewCopter/Øresundsbroen

Godt nyt til Øresunds-pendlere: Togtur 12 minutter hurtigere

Grænsekontrollen mellem Sverige og Danmark har kostet ekstra rejsetid og givet massive problemer for Øresundspendlerne. Men i dag var der godt nyt - rejsetiden blev forkortet med 12 minutter.

48 minutter.

Omtrent så lang tid tager en rejse mellem Københavns Hovedbanegård og Malmø Centralstation, efter DSB og Skåne-trafikken har valgt at gentænke ID-kontrollen og indsat dobbelt så mange tog på den danske side af strækningen.

Selv om passagererne på vej mod Sverige stadig må stå af toget pga. ID-kontrollen i lufthavnen, så behøver de ikke længere vente på næste tog men kan gå ombord på samme tog igen.

Og det betyder 12 minutters hurtigere resjsetid end tidligere, skriver News Øresund. 

Læs også Sverige vil hæve skatten for Øresunds-pendlere

Den aktuelle tidsforbedring på strækningen er blot første led i en række ændringer, der skal forkorte rejsetiden yderligere.

Inden sommer vil den svenske grænsekontrol nemlig blive flyttet fra Hyllie station og ombord på Øresundstogene.

Aftalen mellem Danmark og Sverige muliggør at svensk politi står af på stationen ved lufthavnen, kører med toget tilbage til Sverige og udfører grænsekontrollen ombord på toget. 

Læs også Kontrol ændret - men ny Øresunds-køreplan lader vente på sig

Ifølge Patrik Engström, der chef for det nationale grænsepoliti i Sverige, er der dog endnu ikke fastsat en dato for overgangen til grænsekontrollen ombord på togene, skriver News Øresund.

Desuden vil der fra 6.-8. juni blive gennemført test med henblik på genoptagelse af 10-minutterstrafikken over Øresundsbroen i myldretiden.

Målet er, at det vil medføre mindre trængsel og kortere ventetider.